צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
עוגת גבינה ולימונים
של סבתא
עוגת גבינה ולימונים של סבתא
עוגת גבינה ולימונים
של סבתא
עוגת גבינה ולימונים של סבתא
עוגת הגבינה של סבתא עם קלתית פריכה, קרם מסקרפונה אפוי ולימונים מקורמלים שמשתלבים בול
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
90 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 24
-
300 גרם פתי בר
-
140 גרם חמאת תנובה מומסת
-
1 כפית תמצית וניל
-
למלית הגבינה:
-
3 ביצים
-
2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
-
1 כף קורנפלור
-
2 כפות קליפת לימון מגוררת דק
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כוס (200 גרם) סוכר
-
לציפוי:
-
מערבבים 1 מכל "שמנת של פעם" (200 גרם) עם 2 כפות אבקת סוכר
-
לציפוי הלימונים:
-
מערבבים 1/2 כוס (100 גרם) סוכר עם 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר
גודל תבנית:
תבנית בקוטר 24
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מרסקים את הפתי בר במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ואת תמצית הווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
02 .
מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים.
03 .
מרפדים את התבנית ואת השוליים עד סופם בתערובת הפתי בר והחמאה, מהדקים ואופים 10-7 דקות. מוציאים לצינון.
הפעלת טיימר ( 7:00 דק׳)
04 .
בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור, מיץ הלימון והלימון המגורר ומקציפים לתערובת אחידה.
הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)
05 .
מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בפתי בר, מכניסים לתנור ואופים שעה בחום של 150 מעלות.
הפעלת טיימר ( 60:00 דק׳)
06 .
מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר.
07 .
להכנת קישוטי הלימונים המקורמלים – מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם 1/2 כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות. מניחים על נייר אפייה לצינון וייבוש.
08 .
מצננים ומסדרים את פרוסות הלימון המקורמלות על העוגה.