צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
מגש גבינה מתוק
עם קראמבל ופירות
מגש גבינה מתוק עם קראמבל ופירות
מגש גבינה מתוק
עם קראמבל ופירות
מגש גבינה מתוק עם קראמבל ופירות
טרנד המגשים והפעם בקינוח שמוגש למרכז השולחן עם קרם גבינה מתקתק, פירות, קראמבל וקרקרים מתוקים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
20 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 8-6 מנות
-
לקראמבל:
-
100 קרם ביסקוויט וניל מפורר
-
50 גרם חמאת תנובה מומסת (לגרסה טבעונית מחליפים בשמן קוקוס)
-
1 כפית תמצית וניל
-
100 גרם פקאן שבור גס
-
להגשה:
-
1 בצק פריך מתוק מעדנות
-
פירות יער
-
לרוטב התותים:
-
1 שקית תותים קפואים סנפרוסט
-
2 כפות סוכר
-
1 כף קורנפלור מומס ברבע כוס מים
-
לקרם הגבינה:
-
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בממרח סויה בטעם טבעי של תנובה אלטרנטיב)
-
3 כפות אבקת סוכר
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בקצפת צמחית השף הלבן)
גודל תבנית:
מגש
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מבשלים בסיר את התותים, הסוכר והמים עם הקורנפלור כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד להסמכה ומסירים מהאש לצינון מלא.
הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)
02 .
מקציפים 100 מ”ל שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינת נפוליאון לקבלת קרם חלק ויציב.
03 .
מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט ופקאן שבור עם חמאה ותמצית וניל עד לקבלת קראמבל (פירורים).
04 .
פורסים את הבצק המתוק ובעזרת גלגלת פיצה חורצים עוגיות בצורת מלבנים קטנים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות ב-180 מעלות עד להזהבה. מצננים צינון מלא.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
מרכיבים את המגש לפני ההגשה:
01 .
בעזרת כף מניחים מקרם הגבינה, מועכים מעט לקבלת צורה של “טיפות”, וחוזרים על הפעולה בצורה של שורות חופפות.
02 .
מניחים מרוטב התותים שהכנו ומפזרים קראמבל ופירות. מגישים לצד הקרקר המתוק.
03 .
אפשר לקשט בעלי נענע.