צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
רד וולווט עם קרם גבינה
רד וולווט עם קרם גבינה
רד וולווט עם קרם גבינה
רד וולווט עם קרם גבינה
שכבות של עוגת רד וולוט מסורתית עם קרם שמנת ופירות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
90 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 22 ס"מ
-
לעוגה:
-
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
-
1 כף קקאו
-
1 וחצי כפות חומץ תפוחים
-
קורט מלח
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן (לגרסה טבעונית - אפשר להחליף בקרם קוקוס)
-
120 גרם חמאת תנובה רכה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בשמן קוקוס)
-
4 ביצים בטמפ' החדר (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בכוס של רסק תפוחים)
-
1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר לבן
-
1 כפית וניל
-
40 גרם צבע מאכל אדום/כף ג'ל מאכל אדום - אפשר להוסיף עוד לפי נראות הצבע עד לקבלת צבע אדום עז
-
המרכיבים לקרם:
-
100 גרם פודינג וניל
-
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בממרח סויה טבעי של תנובה אלטרנטיב)
-
2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בקצפת צמחית של השף הלבן)
-
1 גביע (200 גרם) "שמנת של פעם" (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בגביע יוגורט סויה של תנובה אלטרנטיב)
-
100 גרם אבקת סוכר
-
לקישוט: פירות יער/תותים/פירות אדומים - לבחירה
גודל תבנית:
תבנית בקוטר 22 ס"מ
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
הערה: מומלץ לרכוש בחנויות המתמחות באפייה 3 תבניות קרטון בקוטר 22 וכך לקבל חלוקה שווה של קומות העוגה.
01 .
בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת תפוחה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים כשלוש דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת בהדרגה ואת תמצית הווניל, המלח וחומץ התפוחים. מוסיפים את ג’ל צבע המאכל האדום.
02 .
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הקקאו.
03 .
מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו עד להטמעה בלבד ונזהרים שלא לערבב יותר מדי, כדי לא לפתח גלוטן ושהעוגה לא תצא דחוסה.
04 .
בודקים את הצבע של העוגה ומוסיפים צבע מאכל לפי הצורך, עד לקבלת צבע אדום.
05 .
מחלקים את המסה ל-3 חלקים ויוצקים ל-3 תבניות קטנות עגולות . או להשתמש בתבנית עוגה בקוטר 22 ואחרי האפייה לחלק ל-3 חלקים.
06 .
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
07 .
מצננים צינון מלא ועוברים להכנת הקרם.
לקרם:
01 .
מקציפים שמנת מתוקה להקצפה עם אבקת סוכר ופודינג וניל.
02 .
מוסיפים שמנת של פעם ונפוליאון עד לקבלת קרם אחיד.
03 .
מעבירים את הקרם לשקית זילוף, רצוי עם צנתר עגול.
04 .
מניחים על צלחת הגשה חלק אחד של העוגה ומזלפים קומת קרם. מניחים בזהירות עוד שכבת עוגה ומעליה מזלפים עוד שכבת קרם, ומניחים את החלק השלישי ומזליפים את הקרם בצורת שבלול עד לכיסוי החלק העליון.
05 .
מקשטים בפירות אדומים. אפשר לקשט בפירות גם בין שכבות הקרם.