צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
עוגת שמנת
ופירות יער קטוגנית
עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית
עוגת שמנת
ופירות יער קטוגנית
עוגת שמנת ופירות יער קטוגנית
תחתית של בצק שקדים פריך עליו קרם גבינה קר ושיוש של רוטב פירות יער, דל פחמימה ללא סוכר וללא גלוטן
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 12-10 יחידות
-
לקלתית:
-
2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
-
1/2 כוס (50 גרם) קמח קוקוס
-
1 כף אבקת אפייה
-
150 גרם אריתריטול - תחליף סוכר שאפשר למצוא בחנויות טבע
-
2 ביצים
-
120 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
-
1 כפית תמצית וניל
-
לקרם:
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
1 גביע (250 מ"ל) גבינת מסקרפונה
-
2 גביעים (400 גרם) "שמנת של פעם"
-
14 גרם ג'לטין מומס בשתי כפות מים
-
150 גרם תחליף סוכר- אריתריטול
-
1/2 כף קליפת לימון מגוררת דק
-
לרוטב פירות היער:
-
1 שקית אוכמניות קפואות
-
1 כפית קליפת לימון מגוררת
-
14 גרם ג'לטין מומס ב-2 כפות מים עד שהוא מתקשה
-
4 כפות תחליף סוכר
גודל תבנית:
תבנית מלבנית בינונית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
הכנת הרוטב:
01 .
מבשלים את מרכיבי הרוטב בסיר קטן כ-15 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
הפעלת טיימר ( 15:00 דק׳)
02 .
מסירים מהאש, טוחנים ומצננים.
הכנת הקלתית:
01 .
מערבבים את מרכיבי הקלתית במיקסר עם וו גיטרה. אפשר גם ללוש ביד.
02 .
הקלתית אמורה להיות במרקם דביק ומיישרים אותה בתבנית בינונית בעזרת לקקן שטובלים במים מדי פעם.
03 .
אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ-25 דקות ומצננים.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
הכנת תערובת הגבינה:
01 .
מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם תחליף סוכר עד להתייצבות. מוסיפים מסקרפונה, שמנת של פעם, גרידת לימון ומקציפים שוב.
02 .
ממיסים במיקרוגל את הג’לטין שהתקשה 25 שניות עד להמסה ומוסיפים אותו אל המסה תוך כדי הקצפה.
הפעלת טיימר ( 0:25 דק׳)
03 .
שופכים את המסה על הקלתית המצוננת ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)
04 .
לוקחים בכף מעט מרוטב האוכמניות, שמים בנקודות שונות על מלית הגבינה ומערבבים מעט בעזרת סכין/שיפוד על מנת ליצור שיוש.
05 .
מצננים במקרר לילה/6 שעות לפני ההגשה.