צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: רון יוחננוב & נעם חורב
#רון יוחננוב ונעם חורב
עוגת מסקרפונה שמנת ופירורים קלאסית
עוגת מסקרפונה שמנת ופירורים קלאסית
עוגת מסקרפונה שמנת ופירורים קלאסית
עוגת מסקרפונה שמנת ופירורים קלאסית
קבלו את עוגת הגבינה של נעם חורב. המתכון הקלאסי הטעים שאתם חייבים להכין. לטעום ולהתעלף מכמה שטעים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
120 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 24 ס"מ
-
לבסיס וציפוי העוגה:
-
250 גרם פתיבר
-
100 גרם חמאת תנובה מומסת
-
2 כפות חלב קר
-
לקרם גבינה:
-
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן קרה (מומלץ להכניס למקפיא ל-5 דקות לפני ההקצפה)!
-
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
-
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
-
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
-
80 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 כף גרידת לימון
-
1 כפית מחית וניל / תמצית וניל איכותית
גודל תבנית:
תבנית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
להכנת הקלתית:
01 .
מרסקים את הפתיבר למרקם חולי.
02 .
מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת והחלב בקערה.
03 .
מרפדים תבנית בנייר אפייה בקוטר 24.
04 .
שופכים 3/4 מתערובת הפירורים לתבנית ומהדקים. את הרבע הנותר שומרים לפיזור מעל העוגה בהמשך.
להכנת הקציפה:
01 .
מתחילים בשלב הראשון בהקצפת השמנת המתוקה בלבד עד לקבלת קצפת יציבה.
02 .
בשלב הבא מוסיפים רק את אבקת הסוכר ואבקת הפודינג.
03 .
מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
04 .
בשלב האחרון, רק אחרי שהקצפת עמידה ויציבה, מוסיפים את גרידת הלימון, תמצית הווניל, השמנת והגבינות ומקציפים ממש עד שכל הקרם מתאחד. יש להיזהר מהקצפת יתר כדי לא “לשבור” את הקרם.
הרכבת העוגה:
01 .
יוצקים את הקרם על שכבת הפירורים ומיישרים.
02 .
מפזרים את הפירורים שנשארו בצד לציפוי ומקשטים.
03 .
מאחסנים במקרר חצי יום לפחות לפני הגשה, ומוטב ללילה.
04 .
אפשר גם להקפיא ולהפשיר במקרר כשעה לפני הגשה.