תמונה לוגו  קישור לאתר תנובה מבשלים שבוועת ביחד
תמונת לוגו תנובה מבשלים שבועות ביחד

חוברת המתכונים שלך בדרך!

אנחנו נייצר לך קישור אישי, כדי שיהיה לך קל לחזור למתכוני החג שלך ולהתחיל בבישולים

שדות המסומנים ב- * הם שדות חובה

שם מלא* שם מלא בבקשה
נייד נייד בבקשה

תודה!

החוברת תגיע ממש עוד רגע לתיבת המייל שלך.
בינתיים, שיהיה לך חג שמח ונעים.

צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: בן שי & רות סירקיס

#בן שי ורות סירקיס

עוגת גבינה לבנה ותפוחי עץ  

עוגת גבינה לבנה ותפוחי עץ  

עוגת גבינה אפויה קלאסית וקלה עם שכבת תפוחים מזוגגים בריבת משמשים. קלאסיקה טעימה מאת רות סירקיס. 

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

חלבי

סוג מתכון

150 דקות

זמן הכנה

בינוני

רמת מיומנות

לרכישת המצרכים

המרכיבים ל- עוגה בקוטר 24 ס"מ

  • 75 גרם חמאת תנובה מומסת

  • רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

  • ¼ 1 כוסות פירורי ביסקוויטים

  • 1/3 כוס אגוזים, קצוצים דק

  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

  • למלית:

  • 400 גרם גבינה לבנה 5% תנובה

  • 4 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים

  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר

  • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון

  • ½ כפית קינמון

  • 5 כפות קמח

  • 2 כפות צימוקים

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן

  • 1 תפוח עץ מסוג גרנד סמית׳ קלוף ופרוס

  • לציפוי:

  • 3 כפות ריבת משמשים

  • 2 כפות מים

גודל תבנית:

תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

הוראות הכנה:

01 .

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

02 .

 ממיסים את החמאה ואת הסוכר בסיר קטן על להבה נמוכה.

03 .

מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ואת האגוזים ומערבבים היטב

04 .

מהדקים את התערובת לתחתית תבנית מתפרקת עגולה, משומנת, בקוטר 24 ס”מ.

05 .

מצננים היטב.

06 .

שמים את הגבינה בקערה גדולה וטורפים לתוכה את החלמונים, 1/4 כוס סוכר, קליפת הלימון, התבלינים, הקמח, הצימוקים והשמנת. 

07 .

מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים לו את יתרת הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף יציב. 

08 .

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה עד לקבלת בלילה אחידה. 

09 .

 מעבירים את הבלילה אל תבנית האפייה 

10 .

מסדרים על המלית את פרוסות התפוח במעגלים ממרכז העוגה כלפי חוץ, כך שהן נשענות זו על זו. 

11 .

אופים בתנור מחומם מראש במשך ½ 1 – ¾ 1 שעות, עד שהעוגה יציבה, אך עדיין קפיצית מעט. 

הפעלת טיימר ( 150:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

12 .

מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו כשדלת התנור פתוחה, כשעה.

13 .

מחממים בסיר את הריבה והמים כמעט עד לרתיחה ומברישים את העוגה.

14 .

משחררים בזהירות את דפנות התבנית ומוציאים את העוגה לכלי הגשה.

אהבתם?

שתפו עם חברים

אנחנו מאמינים
בהכנות מראש!

ידעת שניתן לייצר כאן רשימה של כל מה שבא לך להכין לחג?
פשוט ללחוץ על הפלוס שמופיע לצד כל מתכון ואנחנו נדאג לשלוח לך את הקישור הייחודי שלך לאזור המתכונים שלך

שניונת!
כבר אספת מתכונים לאזור המתכונים האישי שלך, אנחנו יכולים לייצר לך קישור יחודי למייל רק שלך עם כל המתכונים לארוחת החג המושלמת שלך...

בטח! קחו אותי לשם

איזה כייף שחזרת!
הוספת עוד מתכונים? לא לשכוח לשלוח לעצמך פעם נוספת את הקישור האישי למייל באזור "המתכונים שלי" בכדי שנוכל לעדכן את אזור המתכונים שלך עם כל התוספות

Top