צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
מאפה שמרים
וגבינות מתוק
מאפה שמרים וגבינות מתוק
מאפה שמרים
וגבינות מתוק
מאפה שמרים וגבינות מתוק
כדורי בצק מתוקים ממולאים גבינה מתוקה ומנוקדים בפירות יער חמצמצים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
180 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית קוגלהוף משפחתית
-
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן
-
150 גרם חמאת תנובה רכה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בשמן קוקוס)
-
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
-
1 וחצי כפות שמרים יבשים
-
1 ביצה (בגרסה הטבעונית ניתן לוותר)
-
1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה פושר (אפשר להחליף בחלב שיבולת שועל/שקדים)
-
למלית:
-
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען (אפשר להחליף בממרח סויה בטעם טבעי תנובה אלטרנטיב)
-
100 גרם גבינה לבנה 9% תנובה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כפית קליפת לימון מגוררת
-
לציפוי:
-
150 גרם חמאת תנובה מומסת (אפשר להחליף בשמן קוקוס/תחליף חמאה)
-
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
-
1 שקית פירות יער קפואים
-
להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית:
תבנית קוגלהוף משפחתית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מניחים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק גמיש. מעבירים לקערה משומנת ומכוסה להתפחה של שעה, או לארבע שעות במקרר.
הפעלת טיימר ( 7:00 דק׳)
02 .
מניחים את הבצק על משטח מקומח וקורצים כדורים קטנים.
03 .
מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה.
04 .
משטחים מעט כל כדור וממלאים בכפית גדושה מהמלית.
05 .
סוגרים היטב כל כדור.
06 .
מפשירים את פירות היער ומניחים על נייר סופג.
07 .
טובלים כל כדור בחמאה מומסת ואז בסוכר ומניחים בתבנית משומנת בחמאה. בין הכדורים מניחים פירות יער.
08 .
מתפיחים 25 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות. מצננים ובוזקים מעט אבקת סוכר בעת ההגשה.
הפעלת טיימר ( 35:00 דק׳)