צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: עדי קלינגהופר & אסי וירדנה ישראלוף
#עדי קלינגהופר, אסי וירדנה ישראלוף
כדורי מסקרפונה ולוטוס
כדורי מסקרפונה ולוטוס
כדורי מסקרפונה ולוטוס
כדורי מסקרפונה ולוטוס
כדורי לוטוס. כדורים בינוניים מצופים בשוקולד לבן (2 ציפויים ליצירת ציפוי אטום) ומקושטים עם ממרח לוטוס מזולף ופירורי עוגיות לוטוס
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
40 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 20 כדורים
-
350 גרם עוגיות לוטוס
-
1 חבילה (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
-
2 כפות גדושות ממרח לוטוס
-
לציפוי:
-
200 גרם שוקולד לבן מומס
-
1 כף שמן קנולה
-
לקישוט:
-
ממרח לוטוס
-
¼ כוס עוגיות לוטוס טחונות
גודל תבנית:
תבנית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
טוחנים עוגיות לוטוס במעבד מזון ומעבירים אותן לקערה עמוקה.
02 .
מוסיפים את גבינת השמנת וממרח הלוטוס ומערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה ומעט דביקה. מעבירים את המסה למקפיא למשך כשעה.
הפעלת טיימר ( 60:00 דק׳)
03 .
לאחר שהמסה התייצבה מגלגלים לכדורים, מניחים אותם על נייר אפייה ומכניסים להקפאה למשך שעתיים או לילה. הכדורים לפני הציפוי חייבים להיות קפואים.
04 .
שמים בקערה את השוקולד הלבן, מוסיפים שמן קנולה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד המסה מלאה.
05 .
כשהשוקולד נמס מוציאים את הכדורים מהקפאה.
06 .
מכניסים כדורים בזה אחר זה לקערת השוקולד המומס, ובעזרת מזלג/פלטה מרימים כל כדור ומנערים אותו עד שיורדות כל שאריות השוקולד. מעבירים לנייר אפייה.
07 .
אם רוצים ציפוי אטום מחזירים את הכדורים להקפאה לכ-20 דקות.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
08 .
מוציאים מההקפאה ומצפים שוב בשוקולד הלבן.
09 .
מזלפים מעט לוטוס מומס על הכדורים ומקשטים בעוגיות לוטוס טחונות.
10 .
שומרים את הכדורים במקרר.