צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
חיתוכיות שמנת פריכות
עם טופי ארל גריי
חיתוכיות שמנת פריכות עם טופי ארל גריי
חיתוכיות שמנת פריכות
עם טופי ארל גריי
חיתוכיות שמנת פריכות עם טופי ארל גריי
בצק חמאתי פריך עליו מלית גבינה אפויה וקרמל מנוקד בארל גריי
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
40 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 16-12 יחידות
-
לקלתית:
-
250 גרם פתי בר טחון
-
130 גרם חמאת תנובה מומסת
-
למלית:
-
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
-
1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
-
1 מכל (200 גרם) שמנת "של פעם"
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
250 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים
-
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
-
50 גרם אבקת פודינג בטעם וניל
-
1 כף קורנפלור
-
לטופי ארל גריי:
-
140 גרם סוכר לבן
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
קורט מלח
-
1 תכולה של תיון ארל גריי
-
20 גרם חמאת תנובה
גודל תבנית:
תבנית בינונית מלבנית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
לרוטב טופי ארל גריי:
01 .
שמים את הסוכר בקלחת/מחבת עם תחתית עבה על להבה נמוכה/בינונית עד להמסת הסוכר.
02 .
מחממים שמנת להקצפה במיקרוגל (לא עד רתיחה). כשהסוכר מתחיל לקבל צבע מוזהב/חום בהיר מוסיפים בהדרגה את השמנת החמימה ובוחשים היטב.
03 .
מסירים מהלהבה ומוסיפים קורט מלח, חמאה ותוכן תיון ארל גריי ומערבבים. מצננים לפני השימוש.
להכנת החיתוכיות:
01 .
מחממים תנור מראש ל-150 מעלות.
02 .
מערבבים את הפתי בר עם החמאה המומסת ומשטחים בתחתית התבנית בצורה אחידה.
03 .
טורפים את כל מרכיבי המלית ויוצקים על הקלתית.
04 .
05 .
מצננים היטב בקירור, רצוי כמה שעות, יוצקים את רוטב הטופי המתובל ופורסים לחיתוכיות לאחר כ-20 דקות צינון.