צילום: וידאו: רוסקו רז, סטילס: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: שחר ואורן & ירדנה ארזי
#שחר, אורן וירדנה ארזי
פחזניות קרמבל פטנט
במילוי קרם נפוליאון
פחזניות קרמבל פטנט
במילוי קרם נפוליאון
פחזניות קרמבל פטנט
במילוי קרם נפוליאון
פחזניות קרמבל פטנט
במילוי קרם נפוליאון
אפשר “לסמן וי” על כל קינוחי שבועות כשלוקחים ביס אחד מהפחזנית הזאת
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 20 יחידות
-
לבצק רבוך:
-
1/2 כוס מים (125 מ"ל)
-
1/2 כוס חלב תנובה (125 מ"ל)
-
125 גרם חמאת תנובה
-
1 כפית שטוחה (5 גרם) מלח
-
1 כפית שטוחה (5 גרם) סוכר
-
1 כוס קמח (140 גרם)
-
4 ביצי תנובה בגודל L
-
קרמבל:
-
200 גרם פתיבר
-
100 גרם חמאת תנובה
-
50 גרם סוכר (רבע כוס)
-
קרם עוגת גבינה:
-
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
-
100 גרם גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי השף הלבן
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
-
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
-
1 כפית מחית וניל
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
לבצק רבוך:
01 .
מחממים בסיר מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר.
02 .
כשהנוזל מבעבע מכבים את האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נטמע בנוזל ומתקבל בצק חלק.
03 .
מדליקים שוב את האש על חום נמוך ומבשלים את הבצק תוך כדי ערבוב למשך שתי דקות.
הפעלת טיימר ( 2:00 דק׳)
04 .
מעבירים את הבצק אל קערת מיקסר ומתחילים לערבל באמצעות וו גיטרה (וו ערבול) עד שכבר אין אדים והבצק בטמפרטורת החדר.
05 .
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו אל תוך קערת המיקסר, ובכל פעם מוודאים שהביצה נטמעה היטב בבלילה לפני שמוסיפים את הבאה אחריה.
06 .
מעבירים את הבצק אל שק זילוף עם צנתר מוכן מראש ושמים במקרר (הבצק נוח יותר לעבודה כשהוא קר).
לקרמבל:
01 .
טוחנים פתיבר עד שמתקבלת אבקה חולית דקה.
02 .
מוסיפים את החמאה הרכה והסוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
03 .
מרדדים בין שני ניירות אפייה דק ככל האפשר ושולחים להקפאה.
לקרם גבינה לבנה:
01 .
מקציפים את כל המרכיבים הקרים היטב עד שמתקבלת קצפת חלקה.
02 .
מעבירים לשק זילוף עם צנתר דק מוכן מראש ושמים במקרר.
הרכבה:
01 .
מזלפים את הבצק הרבוך בתבנית עם משטח סיליקון (רצוי) או על נייר אפייה. חשוב לשים לב שיש מרווחים מספקים בין הזילופים מכיוון שהפחזניות מתנפחות בתנור.
02 .
מוציאים את הקרמבל מהמקפיא, קורצים עיגול בקוטר הבצק ומניחים על הפחזניות.
03 .
אופים 45 דקות ב-165 מעלות עד שהפחזניות שחומות (זמני האפייה משתנים מתנור לתנור).
הפעלת טיימר ( 45:00 דק׳)
04 .
מצננים את הפחזניות בטמפרטורת החדר.
05 .
יוצרים חור קטן בקוטר הצנתר ומזליפים פנימה את הקרם.
06 .
מאחסנים בקירור.