צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
שבלול טריו וחציל קלוי
שבלול טריו וחציל קלוי
שבלול טריו וחציל קלוי
שבלול טריו וחציל קלוי
מנה משפחתית מהממת, שבלול בצק שמרים רך במילוי גבינות וחציל קלוי שמגישים למרכז השולחן
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
160 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית בקוטר 26/28
-
לבצק:
-
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח מנופה
-
1 וחצי כפות שמרים יבשים
-
1 כף סוכר
-
1 כפית מלח
-
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
-
1+1/3 כוסות (320 מ"ל) מים פושרים
-
למלית:
-
1 חציל בינוני קלוי וקלוף
-
1 חבילה (500 גר') גבינת כנען תנובה
-
1 גביע (250 גרם) קוטג' 9% תנובה
-
1 חבילה (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
-
2 שיני שום כתושות
-
3 כפות שמן זית
-
5 כפות עלי בזיליקום קצוצים
-
1 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
*
(לגרסה טבעונית אפשר להשתמש במלית ב-500 גרם פרוסות צהובה טבעונית של אלטנרטיב ובגביע ממרח סויה בטעם טבעי/ מתובל תנובה אלטרנטיב)
גודל תבנית:
תבנית בקוטר 26/28
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-6 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
הפעלת טיימר ( 6:00 דק׳)
02 .
03 .
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-5-4 חלקים, ומרדדים כל חלק לרצועה ארוכה ברוחב של 10 ס”מ.
04 .
מורחים את המלית על כל רצועה ומקפלים אותה לאורכה לשניים, כך שמתקבלת רצועה ארוכה ברוחב של 5 ס”מ והמלית מציצה ממנה.
05 .
מגלגלים את הרצועה הראשונה ל“שבלול“, כך שהמלית נראית כלפי מעלה, ומניחים במרכז תבנית עגולה. מלפפים את הרצועה השנייה סביב השבלול שבמרכז וחוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות, עד שבסיום מתקבל מאפה דמוי שבלול גדול והמלית נראית בין שכבות הבצק.
06 .
מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 25 דקות. לגרסה טבעונית מברישים בכף סילאן עם מעט שמן זית.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
07 .
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות.
הפעלת טיימר ( 35:00 דק׳)