צילום: וידאו: רוסקו רז, סטילס: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: בן שי & רות סירקיס
#בן שי ורות סירקיס
קיש פטה וגאודה ים תיכוני
קיש פטה וגאודה ים תיכוני
קיש פטה וגאודה ים תיכוני
קיש פטה וגאודה ים תיכוני
קיש חצילים ובצל מטוגנים, פלפלים ועגבניות עם גאודה מותכת מלמעלה.
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
100 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית פאי בקוטר 24-26
-
לקלתית:
-
¼ 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן
-
1 כפית מלח
-
100 גרם חמאת תנובה
-
¼ כוס (60 מ"ל) מים קרים
-
למלית:
-
1 חציל בינוני
-
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
-
6 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
1 פלפל ירוק מתוק חתוך לקוביות קטנות
-
150 גרם רסק עגבניות
-
1 כפית מלח
-
½ כפית פלפל שחור
-
1 כפית עלי טימין טריים
-
קורט כמון
-
2 ביצים
-
½ כוס (120 מ"ל) חלב תנובה
-
1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק
-
1 קוביית פטה כבשים 20% פיראוס
-
200 גרם 6 פרוסות גאודה עמק
גודל תבנית:
תבנית פאי בקוטר 24-26
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
הכנת הקלתית:
01 .
שמים בקערה קמח, מלח וקוביות חמאה ומפוררים את החמאה אל הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית.
02 .
מוסיפים את המים ולשים לישה קרה עד ליצירת כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 15 דקות.
03 .
לאחר הצינון, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול ומחוררים את הבצק עם מזלג. מעבירים לתבנית פאי ומקפיאים ל-15 דקות, אופים אפייה ראשונה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 12-10 דקות ללא המלית ומוציאים מהתנור.
הפעלת טיימר ( 15:00 דק׳)
הכנת המלית:
01 .
מקלפים את החציל וחותכים אותו לאצבעות. בוזקים מלח על הפרוסות ומשאירים לחצי שעה לניקוז הנוזלים.
02 .
מייבשים בעזרת מגבת את קוביות החציל מהנוזלים.
03 .
שמים במחבת שמן זית ובצלים, מטגנים כ-3 דקות ומוסיפים את החצילים. מטגנים 3 דקות נוספות עד קבלת צבע עמוק, מוסיפים את הפלפל הירוק ומטגנים גם אותו. מוסיפים כמון, שום, ופלפל שחור. מערבבים היטב.
הפעלת טיימר ( 3:00 דק׳)
04 .
מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה.
הפעלת טיימר ( 19:00 דק׳)
05 .
ממליחים ומפלפלים, מצננים צינון מלא.
06 .
טורפים בקערה את החלב והביצים ומוסיפים אל מלית הירקות.
07 .
מפוררים גס את הפטה ומוסיפים למלית.
08 .
ממלאים את הקלתית ומפזרים פתיתי גאודה או פרוסות גאודה חתוכות למשולשים מעל.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
09 .
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות.