צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אפרת ליכטנשטט & עינב בובליל
#אפרת ליכטנשטט ועינב בובליל
קובה חלבי
קובה חלבי
קובה חלבי
קובה חלבי
את הקובה הזה טעמתי בפעם הראשונה בסיור אוכל במושב ליד ירושלים ופשוט התאהבתי. מעולם לא טעמתי כמוהו וידעתי שאני חייבת לשחזר אותו בהקדם. אז קראתי מתכונים, נכנסתי למטבח לסדרת ניסויים – והתוצאה לפניכם – קובה חלבי, עדין ומיוחד כמו שמעולם לא טעמתם (אלא אם כן יש לכם סבתא כורדית)
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 30 כדורים
-
לקובה:
-
3 כוסות גרישה (חיטה טחונה)
-
1.5 כוסות סולת רגילה
-
1 כפית מלח
-
¼ כוס שמן
-
למילוי:
-
100 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 1 ס״מ
-
למרק:
-
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
-
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
50 גרם חמאת תנובה
-
3/4 כוס חיטה
-
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
-
חופן עלי זעתר
-
קורט אגוז מוסקט
-
2 כוסות מים
-
1.5 כפיות מלח
-
3 שיני שום כתושות
-
½ כפית קינמון
גודל תבנית:
סיר מרק
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מבשלים את הגרישה בשפע מים כארבעים דקות, עד שהיא רכה.
הפעלת טיימר ( 40:00 דק׳)
02 .
שוטפים את הגרישה היטב במסננת.
03 .
שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק ולשים לבצק אחיד ומעט דביק. מכסים ומקררים 30 דקות.
הפעלת טיימר ( 30:00 דק׳)
04 .
חותכים את החמאה לקוביות.
05 .
יוצרים מהבצק כדורים במשקל 40 גרם.
06 .
עושים גומה בכל כדור, שמים קוביית חמאה ומגלגלים לכדור מהודק. מצננים במקרר בזמן שמכינים את המרק.
07 .
שמים את כל מרכיבי המרק בסיר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים בזיליקום וזעתר.
08 .
אחרי שהתערובת רותחת מוסיפים את כדורי הקובה מהמקרר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)