צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
מאפה זעתר וגאודה גלילי
מאפה זעתר וגאודה גלילי
מאפה זעתר וגאודה גלילי
מאפה זעתר וגאודה גלילי
מאפה אישי מסולסל ופריך בסגנון גלילי עם גבינות וזעתר
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
40 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 14 מנות
-
1 בצק פילאס מופשר
-
2 כפות זעתר טחון לציפוי
-
למלית:
-
1 חבילה (220 גרם) פתיתי פטה כבשים 20% פיראוס
-
1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
-
1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה תנובה
-
1/2 כף זעתר
-
לציפוי:
-
1 ביצה טרופה
-
זעתר
-
להגשה:
-
לאבנה עיזים פיראוס
-
שמן זית
-
פפריקה
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מחלקים את הבצק המופשר ל-2 חלקים שווים.
02 .
מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים הכול על עלה אחד, מכסים בעלה הבצק השני ומהדקים בעדינות בקצות האצבעות.
03 .
חותכים בעזרת סכין חדה או גלגלת רצועות ברוחב של 3-2 ס”מ.
04 .
מסלסלים מעט כל רצועה בזהירות עם המלית ומגלגלים למעין “שושנה”. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ובוזקים מעט זעתר טחון.
05 .
אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהמאפים משחימים.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
06 .
מגישים חם לצד לאבנה מתובלת וסלט.
מתכונים נוספים שישדרגו את שולחן החג שלך
25 דקות
סלט יווני מוגש בקערת טורטיה
60 דקות
בורקס גבינות קטוגני
40 דקות
מקלות פיצה
60 דקות
סלט בטטה, קינואה ובולגרית
150 דקות
לחמניות טריו שום
120 דקות
נגיסי פרעצל