צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
לחמניות פאי עם מיקס
גבינות ופטריות
לחמניות פאי עם מיקס גבינות ופטריות
לחמניות פאי עם מיקס
גבינות ופטריות
לחמניות פאי עם מיקס גבינות ופטריות
המנה שתגנוב את ההצגה בכל אירוח: מגש לחמניות מבצק שמרים רך, גבינות ופטריות – קלוע בצורת פאי שתולשים מהתבנית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
180 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 16 יחידות
-
לבצק:
-
1 ק"ג קמח לבן מנופה
-
2 כפות שמרים יבשים
-
4 כפות סוכר
-
1 כף מלח
-
2 וחצי כוסות (600 מ"ל) חלב תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף במשקה שיבולת שועל/שקדים תנובה אלטרנטיב)
-
100 גרם חמאת תנובה מומסת (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בחצי כוס שמן זית)
-
למלית:
-
1 גבינת חמד פיראוס 5% (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש ב-250 גרם צהובה טבעונית תנובה אלטרנטיב קצוצה)
-
1 פלח גבע פרמזן COLLECTION תנובה (בגרסה טבעונית אפשר לוותר)
-
2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות דק מאוד
-
4 בצל ירוק קצוץ
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
לציפוי:
-
1 ביצה טרופה עם כף חלב תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בכף סילאן עם שמן זית)
-
מעט מלח גס
-
המלצת הגשה:
-
מזטים ארטישוק ועגבניות של אוליביה
-
לאבנה עיזים פיראוס עם שמן זית ובצל ירוק קצוץ מלמעלה (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בממרח סויה תנובה אלטרנטיב)
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מטגנים במחבת שמן זית, בצל ירוק ופטריות תוך כדי ערבוב כחמש דקות, ממליחים ומפלפלים.
הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)
02 .
מצננים צינון מלא וסופגים נוזלים בעזרת נייר סופג.
03 .
שמים קמח, שמרים, סוכר וחלב בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים כ-5 דקות ומוסיפים מלח וחמאה מומסת לבצק תוך כדי לישה. לשים 5 דקות נוספות ומעבירים לקערה משומנת ומכוסה להתפחה של שעה.
הפעלת טיימר ( 60:00 דק׳)
04 .
לאחר שעה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומחלקים ל-3 חלקים.
05 .
מרדדים חלק אחד לכל אורכו ורוחבו של נייר אפייה.
06 .
מפזרים על הבצק את תערובת הפטריות, מפוררים מעל הכול גבינת חמד ובוזקים גילופי גבע פרמזן.
07 .
מחלקים את שני החלקים של הבצק הנותר לכ-20 כדורים שווים ומכל כדור מרדדים רצועה דקה מאוד.
08 .
מניחים את הרצועות הראשונות לכל אורך המאפה באלכסון במרווחים קטנים יחסית. מסדרים את יתר הרצועות מעל ומתחת לרצועות בקליעת שתי וערב במרווחים קטנים ומצמידים בעדינות למלית בעזרת הידיים. מעבירים בזהירות את המאפה עם נייר האפייה לתבנית אפייה רחבה של תנור.
09 .
מברישים בביצה טרופה בחלב ומפזרים מעט מלח גס.
10 .
חותכים בעזרת סכין גדולה לקוביות גדולות יחסית: 5X5.
11 .
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-35 דקות עד השחמה.
הפעלת טיימר ( 35:00 דק׳)
12 .
מגישים לצד מטבלים.