צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: רון יוחננוב & נעם חורב
#רון יוחננוב ונעם חורב
לחמניות טריו שום
לחמניות טריו שום
לחמניות טריו שום
לחמניות טריו שום
זה לא סוד שזה לא חג בלי לחמניות שום. רכות ומפנקות. כאלה שגורמות לכם תמיד ללקק את האצבעות. הפעם שדרגתי את המתכון הקלאסי לבצק חלב חמאתי בשילוב מילוי גבינות, וכמו תמיד הוספתי טריק שיהפוך את הלחמניות למתקתקות וממכרות.
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
150 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 15 לחמניות
-
½ 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
-
2 כפות גדושות סוכר
-
1 כפית גדושה מלח
-
50 גרם חמאת תנובה רכה
-
300 מ"ל חלב חמים
-
לתיבול הבצק:
-
5 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה/תימין/בזיליקום טריים)
-
3 שיני שום כתושות
-
ביצה להברשה
-
למילוי:
-
200 גרם פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן/חבילה (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
-
לתערובת שום:
-
4 כפות שמן זית
-
30 גרם חמאת תנובה מומסת
-
3 שיני שום כתושות
-
חופן פטרוזיליה קצוצה דק-דק (אפשר להוסיף כף עשבי תיבול קצוצים כמו תימין/רוזמרין/מרווה)
-
1 כפית דבש (לא לוותר - מקפיץ את הטעם של השום)
-
מעט מלח ים
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
שמים מלח ואחר כך קמח, שמרים, סוכר וחלב בקערת מיקסר עם וו לישה.
02 .
לאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק, שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט חלב.
הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)
03 .
מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר.
04 .
מחלקים את הבצק לחתיכות שוות בגודלן של כ-60 גרם.
05 .
ממלאים כל כדור בגבינה ומגזרים לצורה אובלית מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
06 .
מתפיחים כשעה (אם חם בחוץ אז רק 30 דקות).
07 .
מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 20 דקות.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
08 .
מערבבים היטב את כל מרכיבי התערובת.
09 .
לאחר 20 דקות מוציאים את תבנית הלחמניות מהתנור ומורחים עליהן מתערובת השום.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
10 .
מחזירים ל“שיזוף” בתנור כ-10 דקות נוספות עד הזהבה.
הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)
מתכונים נוספים שישדרגו את שולחן החג שלך
110 דקות
בריוש גבינות מלוח
180 דקות
לחמניות פאי עם מיקס גבינות ופטריות
60 דקות
פוקצ׳ה סלק ובטטה עם קממבר וקשקבל
70 דקות
קלחי תירס ופרמזן על סלט עגבניות ופטה
60 דקות
עוגת בלינצ’ס במילוי קרם מסקרפונה, רוטב שוקולד לבן ובייגלה מלוח
30 דקות
סמיפרדו: עוגת “גבינה” ותותים טבעונית