תמונה לוגו  קישור לאתר תנובה מבשלים שבוועת ביחד
תמונת לוגו תנובה מבשלים שבועות ביחד

חוברת המתכונים שלך בדרך!

אנחנו נייצר לך קישור אישי, כדי שיהיה לך קל לחזור למתכוני החג שלך ולהתחיל בבישולים

שדות המסומנים ב- * הם שדות חובה

שם מלא* שם מלא בבקשה
נייד נייד בבקשה

תודה!

החוברת תגיע ממש עוד רגע לתיבת המייל שלך.
בינתיים, שיהיה לך חג שמח ונעים.

צילום: וידאו: רוסקו רז, סטילס: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: בן שי & רות סירקיס

#בן שי ורות סירקיס

קיש פטה וגאודה ים תיכוני

קיש פטה וגאודה ים תיכוני

קיש חצילים ובצל מטוגנים, פלפלים ועגבניות עם גאודה מותכת מלמעלה. 

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

חלבי

סוג מתכון

100 דקות

זמן הכנה

בינוני

רמת מיומנות

לרכישת המצרכים

המרכיבים ל- תבנית פאי בקוטר 24-26

  • לקלתית:

  • ¼ 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן

  • 1 כפית מלח

  • 100 גרם חמאת תנובה

  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים קרים

  • למלית:

  • 1 חציל בינוני

  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות

  • 6 כפות שמן זית

  • 3 שיני שום

  • 1 פלפל ירוק מתוק חתוך לקוביות קטנות

  • 150 גרם רסק עגבניות

  • 1 כפית מלח

  • ½ כפית פלפל שחור

  • 1 כפית עלי טימין טריים

  • קורט כמון

  • 2 ביצים

  • ½ כוס (120 מ"ל) חלב תנובה

  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק

  • 1 קוביית פטה כבשים 20% פיראוס

  • 200 גרם 6 פרוסות גאודה עמק

גודל תבנית:

תבנית פאי בקוטר 24-26

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

הוראות הכנה:

הכנת הקלתית:

01 .

שמים בקערה קמח, מלח וקוביות חמאה ומפוררים את החמאה אל הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית.

02 .

מוסיפים את המים ולשים לישה קרה עד ליצירת כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 15 דקות.

03 .

לאחר הצינון, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול ומחוררים את הבצק עם מזלג. מעבירים לתבנית פאי ומקפיאים ל-15 דקות, אופים אפייה ראשונה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 12-10 דקות ללא המלית ומוציאים מהתנור.

הפעלת טיימר ( 15:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

הכנת המלית:

01 .

 מקלפים את החציל וחותכים אותו לאצבעות. בוזקים מלח על הפרוסות ומשאירים לחצי שעה לניקוז הנוזלים. 

02 .

מייבשים בעזרת מגבת את קוביות החציל מהנוזלים.

03 .

שמים במחבת שמן זית ובצלים, מטגנים כ-3 דקות ומוסיפים את החצילים. מטגנים 3 דקות נוספות עד קבלת צבע עמוק, מוסיפים את הפלפל הירוק ומטגנים גם אותו. מוסיפים כמון, שום, ופלפל שחור. מערבבים היטב.

הפעלת טיימר ( 3:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

04 .

מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה.

הפעלת טיימר ( 19:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

05 .

ממליחים ומפלפלים, מצננים צינון מלא.

06 .

טורפים בקערה את החלב והביצים ומוסיפים אל מלית הירקות.

07 .

מפוררים גס את הפטה ומוסיפים למלית.

08 .

ממלאים את הקלתית ומפזרים פתיתי גאודה או פרוסות גאודה חתוכות למשולשים מעל.

הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

09 .

אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות.

אהבתם?

שתפו עם חברים

אנחנו מאמינים
בהכנות מראש!

ידעת שניתן לייצר כאן רשימה של כל מה שבא לך להכין לחג?
פשוט ללחוץ על הפלוס שמופיע לצד כל מתכון ואנחנו נדאג לשלוח לך את הקישור הייחודי שלך לאזור המתכונים שלך

שניונת!
כבר אספת מתכונים לאזור המתכונים האישי שלך, אנחנו יכולים לייצר לך קישור יחודי למייל רק שלך עם כל המתכונים לארוחת החג המושלמת שלך...

בטח! קחו אותי לשם

איזה כייף שחזרת!
הוספת עוד מתכונים? לא לשכוח לשלוח לעצמך פעם נוספת את הקישור האישי למייל באזור "המתכונים שלי" בכדי שנוכל לעדכן את אזור המתכונים שלך עם כל התוספות

Top