צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
עוגת גבינה מלוחה
עוגת גבינה מלוחה
עוגת גבינה מלוחה
עוגת גבינה מלוחה
העוגה שתגנוב לכולם את ההצגה, 3 שכבות של עוגה מלוחה ומרשימה עם קרם גבינה מלוח וירקות טריים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 24
-
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח תופח מנופה
-
2 כפיות מלח
-
100 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
-
3 ביצים
-
1 גביע (200 גרם) גרם שמנת חמוצה/שמנת של פעם
-
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב תנובה
-
1/2 כוס עירית קצוצה
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
100 גרם פקאן גרוס גס
-
לשכבות:
-
1 חבילה (250 גרם) פטה כבשים 5% פיראוס
-
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
1 שקית (200 גרם) פתיתי טל העמק תנובה
-
3 מלפפונים קלופים לאורכם בעזרת קולפן
-
100 גרם פיסטוק קלוי וקלוף
-
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
-
1/4 כוס אפונה חלוטה
-
אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים
גודל תבנית:
שלוש תבניות בקוטר 24
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
הערה : מומלץ לקנות 3 תבניות קרטון ולאפות בהן, כך החלוקה של שכבות העוגה תהיה שווה
01 .
מקציפים בקערת מיקסר ביצים, מלח, פלפל, עירית, חלב, שמנת חמוצה וחמאה רכה כ-4 דקות, מוסיפים את הקמח התופח ואת הפקאן ומערבבים רק עד להטמעת הקמח בתערובת.
הפעלת טיימר ( 4:00 דק׳)
02 .
מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים את הבלילה לשלוש תבניות משומנות בקוטר שווה.
03 .
אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה, מצננים ומחלצים מהתבניות.
הפעלת טיימר ( 30:00 דק׳)
04 .
מקציפים שמנת מתוקה עם גבינת נפוליאון עד לאיחוד.
05 .
מניחים בצלחת הגשה/פעמון לעוגה שכבה ראשונה של קרם גבינה, מפזרים מעליה מחצית מהבצל הירוק וחתיכות פטה מפוררות גס.
06 .
מניחים שכבה שנייה ומעליה קרם ושוב בצל ירוק, מניחים שכבה שלישית ומעליה קרם גבינה. מקפלים רצועות מלפפונים על שכבת הקרם, מפזרים בצל ירוק, אפונה ושברי פיסטוק.
07 .
מפזרים על הכל פתיתי טל העמק.