צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
עוגת גבינה מלוחה
עוגת גבינה מלוחה
עוגת גבינה מלוחה
עוגת גבינה מלוחה
העוגה שתגנוב לכולם את ההצגה, שלוש שכבות של עוגה מלוחה ומרשימה עם קרם גבינה מלוח וירקות טריים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 24
-
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח תופח מנופה
-
2 כפיות מלח
-
100 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
-
3 ביצים
-
1 גביע (200 גרם) גרם שמנת חמוצה/שמנת של פעם
-
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב תנובה
-
1/2 כוס עירית קצוצה
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
100 גרם פקאן גרוס גס
-
לשכבות:
-
250 גרם פטה כבשים 5% פיראוס
-
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
1 חבילה (150 גרם) גבינת איבריקו COLLECTION
-
3 מלפפונים קלופים לאורכם בקולפן
-
3 כפות עירית קצוצה
-
100 גרם פיסטוק קלוי וקלוף
-
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
-
1/4 כוס אפונה חלוטה
-
אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים
גודל תבנית:
שלוש תבניות בקוטר 24
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
הערה : מומלץ לקנות 3 תבניות קרטון ולאפות בהן, כך החלוקה של שכבות העוגה תהיה שווה
01 .
מקציפים בקערת מיקסר ביצים, מלח, פלפל, עירית, חלב, שמנת חמוצה וחמאה רכה כ-4 דקות. מוסיפים את הקמח התופח ואת הפקאן ומערבבים רק עד להטמעת הקמח בתערובת.
הפעלת טיימר ( 4:00 דק׳)
02 .
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומעבירים את הבלילה לשלוש תבניות משומנות בקוטר שווה.
03 .
אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה, מצננים ומחלצים מהתבניות.
הפעלת טיימר ( 30:00 דק׳)
04 .
מקציפים שמנת להקצפה עם גבינת נפוליאון עד לאיחוד.
05 .
מניחים על צלחת הגשה בסיס ראשון של העוגה ומעליו שכבת קרם גבינה, מפזרים מעל מחצית מהבצל הירוק וחתיכות פטה מפוררות גס.
06 .
מניחים שכבה שנייה ומעליה קרם ושוב בצל ירוק. מניחים שכבה שלישית ומעליה קרם גבינה. מקפלים רצועות מלפפונים על שכבת הקרם, מפזרים עירית, אפונה ושברי פיסטוק.
07 .
בעזרת קולפן מגלפים פרוסות איבריקו ומפזרים על הכול.