צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
לחמניות פאי עם מיקס
גבינות ופטריות
לחמניות פאי עם מיקס גבינות ופטריות
לחמניות פאי עם מיקס
גבינות ופטריות
לחמניות פאי עם מיקס גבינות ופטריות
המנה שתגנוב את ההצגה בכל אירוח: מגש לחמניות מבצק שמרים רך, גבינות ופטריות קלוע בצורת פאי שתולשים מהתבנית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
180 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 16 יחידות
-
לבצק:
-
1 ק"ג קמח לבן מנופה
-
2 כפות שמרים יבשים
-
4 כפות סוכר
-
1 כף מלח
-
2 וחצי כוסות (600 מ"ל) חלב תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף במשקה שיבולת שועל/שקדים תנובה אלטרנטיב)
-
100 גרם חמאת תנובה מומסת (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בחצי כוס שמן זית)
-
למלית:
-
1 חבילה (250 גרם) גבינת חרמון 16% פיראוס (אפשר להחליף בצהובה טבעונית תנובה אלטרנטיב קצוצה)
-
1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
-
2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות דק מאוד
-
4 בצלים ירוקים קצוצים
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
לציפוי:
-
1 ביצה טרופה עם כף חלב תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בכף סילאן עם שמן זית)
-
מעט מלח גס
-
המלצת הגשה:
-
לאבנה עיזים פיראוס עם שמן זית ובצל ירוק קצוץ מעל (אפשר להחליף בממרח סויה תנובה אלטרנטיב)
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
שמים במחבת שמן זית, בצל ירוק ופטריות, מטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות, ממליחים ומפלפלים.
הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)
02 .
מצננים צינון מלא וסופגים נוזלים בעזרת נייר סופג.
03 .
שמים קמח, שמרים, סוכר וחלב בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים כ-5 דקות ומוסיפים מלח וחמאה מומסת לבצק תוך כדי לישה. לשים 5 דקות נוספות ומעבירים לקערה משומנת ומכוסה להתפחה של שעה.
הפעלת טיימר ( 60:00 דק׳)
04 .
לאחר שעה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומחלקים ל-3 חלקים.
05 .
חלק אחד מרדדים לכל אורכו ורוחבו של נייר אפייה.
06 .
מפזרים על הבצק את תערובת הפטריות, מפוררים על הכול גבינת חרמון ומפזרים פתיתי טריו מיקס.
07 .
את שני החצאים של הבצק הנותר מחלקים לכ-20 כדורים שווים ומכל כדור מרדדים רצועה דקה מאוד.
08 .
מניחים את הרצועות הראשונות לכל אורך המאפה באלכסון במרווחים קטנים יחסית. את יתר הרצועות מסדרים מעל ומתחת לרצועות בקליעת שתי וערב במרווחים קטנים ומצמידים בעזרת הידיים בעדינות לבצק. מעבירים בזהירות את המאפה עם נייר האפייה לתבנית אפייה רחבה של תנור.
09 .
מברישים בביצה טרופה בחלב ומפזרים מעט מלח גס.
10 .
בעזרת סכין גדולה חותכים לקוביות גדולות של 5X5.
11 .
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד השחמה כ-35 דקות.
הפעלת טיימר ( 35:00 דק׳)
12 .
מגישים לצד מטבלים.