תמונה לוגו  קישור לאתר תנובה מבשלים שבוועת ביחד
תמונת לוגו תנובה מבשלים שבועות ביחד

חוברת המתכונים שלך בדרך!

אנחנו נייצר לך קישור אישי, כדי שיהיה לך קל לחזור למתכוני החג שלך ולהתחיל בבישולים

שדות המסומנים ב- * הם שדות חובה

שם מלא* שם מלא בבקשה
נייד נייד בבקשה

תודה!

החוברת תגיע ממש עוד רגע לתיבת המייל שלך.
בינתיים, שיהיה לך חג שמח ונעים.

לחמניות טריו שום

צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: רון יוחננוב & נעם חורב

#רון יוחננוב ונעם חורב

לחמניות טריו שום

לחמניות טריו שום

זה לא סוד שזה לא חג בלי לחמניות שום. רכות ומפנקות. כאלה שגורמות לכם תמיד ללקק את האצבעות. הפעם שדרגתי את המתכון הקלאסי לבצק חלב חמאתי בשילוב מילוי גבינות, וכמו תמיד הוספתי טריק שיהפוך את הלחמניות למתקתקות וממכרות. 

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

חלבי

סוג מתכון

150 דקות

זמן הכנה

קל

רמת מיומנות

לרכישת המצרכים

המרכיבים ל- 15 לחמניות

  • ½ 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן

  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

  • 2 כפות גדושות סוכר

  • 1 כפית גדושה מלח

  • 50 גרם חמאת תנובה רכה

  • 300 מ"ל חלב חמים

  • לתיבול הבצק:

  • 5 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה/תימין/בזיליקום טריים)

  • 3 שיני שום כתושות

  • ביצה להברשה

  • למילוי:

  • 200 גרם פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן/חבילה (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן

  • לתערובת שום:

  • 4 כפות שמן זית

  • 30 גרם חמאת תנובה מומסת

  • 3 שיני שום כתושות

  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק-דק (אפשר להוסיף כף עשבי תיבול קצוצים כמו תימין/רוזמרין/מרווה)

  • 1 כפית דבש (לא לוותר - מקפיץ את הטעם של השום)

  • מעט מלח ים

גודל תבנית:

תבנית תנור

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

הוראות הכנה:

01 .

שמים מלח ואחר כך קמח, שמרים, סוכר וחלב בקערת מיקסר עם וו לישה. 

02 .

לאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק, שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט חלב. 

הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

03 .

מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר. 

04 .

מחלקים את הבצק לחתיכות שוות בגודלן של כ-60 גרם. 

05 .

ממלאים כל כדור בגבינה ומגזרים לצורה אובלית מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 

06 .

מתפיחים כשעה (אם חם בחוץ אז רק 30 דקות). 

07 .

מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 20 דקות. 

הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

08 .

מערבבים היטב את כל מרכיבי התערובת. 

09 .

לאחר 20 דקות מוציאים את תבנית הלחמניות מהתנור ומורחים עליהן מתערובת השום. 

הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

10 .

מחזירים לשיזוףבתנור כ-10 דקות נוספות עד הזהבה. 

הפעלת טיימר ( 10:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

אהבתם?

שתפו עם חברים

אנחנו מאמינים
בהכנות מראש!

ידעת שניתן לייצר כאן רשימה של כל מה שבא לך להכין לחג?
פשוט ללחוץ על הפלוס שמופיע לצד כל מתכון ואנחנו נדאג לשלוח לך את הקישור הייחודי שלך לאזור המתכונים שלך

שניונת!
כבר אספת מתכונים לאזור המתכונים האישי שלך, אנחנו יכולים לייצר לך קישור יחודי למייל רק שלך עם כל המתכונים לארוחת החג המושלמת שלך...

בטח! קחו אותי לשם

איזה כייף שחזרת!
הוספת עוד מתכונים? לא לשכוח לשלוח לעצמך פעם נוספת את הקישור האישי למייל באזור "המתכונים שלי" בכדי שנוכל לעדכן את אזור המתכונים שלך עם כל התוספות

Top