צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
כתר גבינות ובצלים
כתר גבינות ובצלים
כתר גבינות ובצלים
כתר גבינות ובצלים
לחם עגול בקיפול מיוחד ממולא בשלושה סוגי בצלים וגבינות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
180 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית גדולה 28
-
לבצק:
-
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית מלח
-
3 כפות סוכר
-
1 וחצי - 2 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
-
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
-
לתערובת הבצלים:
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
-
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
-
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
-
1 כפית שטוחה של מלח
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות טפנד זיתים/זיתים קצוצים דק מאוד
-
למלית הגבינות:
-
1 חבילה גבינת חמד 16% מפוררת
-
200 גרם פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
-
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
-
לציפוי:
-
ביצה טרופה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בכף סילאן מעורבבת עם שתי כפות שמן)
-
להברשה לאחר האפייה:
-
50 גרם חמאת תנובה מומסת עם חצי כפית שום גבישי ו-2 כפות בצל ירוק קצוץ דק (לגרסה טבעונית אפשר להחליף את החמאה ב-5 כפות שמן זית)
*
(לגרסה טבעונית אפשר להחליף את הגבינות במלית בגביע של ממרח סויה בטעם טבעי ו200 גרם פרוסות בטעם טבעי של תנובה אלטרנטיב צהובה)
גודל תבנית:
תבנית גדולה 28
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.
02 .
יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, שמן זית וכוס וחצי של מים פושרים.
03 .
מתחילים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים לפי הצורך – הבצק אמור להיות במרקם גמיש ולא דביק.
04 .
משאירים להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד כ-40 דקות ובינתיים מכינים את תערובת הבצלים.
הפעלת טיימר ( 40:00 דק׳)
05 .
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצלים, המלח, הפלפל והטפנד ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצלים מזהיבים. מסירים מהאש ומצננים צינון מלא.
06 .
לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח כדקה ומחלקים ל–4 או 5 חלקים לפי קוטר התבנית.
הפעלת טיימר ( 40:00 דק׳)
07 .
מערבבים את הגבינות עם תערובת הבצלים.
08 .
מרדדים כל חלק לצורת אליפסה רחבה בעובי של חצי ס”מ.
09 .
מניחים בצלים וגבינות בצד אחד של הבצק ובחציו השני יוצרים חתכים ארוכים ודקים עד החצי בעזרת גלגלת פיצה.
10 .
מגלגלים את החלק עם הגבינות לכיוון החלק עם הרצועות החתוכות ומהדקים.
11 .
מניחים חלק ראשון בתבנית קוגלהוף גדולה, או בתבנית עגולה בקוטר 28 עם קופסת שימורים ריקה במרכזה ליצירת “חור”, משומנת בחמאה (או שמן זית), וחוזרים על הפעולה עם שאר החלקים עד שנוצר “כתר” עגול.
12 .
מברישים בביצה טרופה (או בשמן זית) ומתפיחים 20 דקות.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
13 .
14 .
לאחר האפייה מברישים בחמאה מומסת מתובלת.