תמונה לוגו  קישור לאתר תנובה מבשלים שבוועת ביחד
תמונת לוגו תנובה מבשלים שבועות ביחד

חוברת המתכונים שלך בדרך!

אנחנו נייצר לך קישור אישי, כדי שיהיה לך קל לחזור למתכוני החג שלך ולהתחיל בבישולים

שדות המסומנים ב- * הם שדות חובה

שם מלא* שם מלא בבקשה
נייד נייד בבקשה

תודה!

החוברת תגיע ממש עוד רגע לתיבת המייל שלך.
בינתיים, שיהיה לך חג שמח ונעים.

שבלול טריו וחציל קלוי

צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי

שבלול טריו וחציל קלוי 

שבלול טריו וחציל קלוי 

מנה משפחתית מהממת, שבלול בצק שמרים רך במילוי גבינות וחציל קלוי שמגישים למרכז השולחן

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

חלבי

סוג מתכון

160 דקות

זמן הכנה

קל

רמת מיומנות

לרכישת המצרכים

המרכיבים ל- תבנית בקוטר 26/28

  • לבצק:

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח מנופה

  • 1 וחצי כפות שמרים יבשים

  • 1 כף סוכר

  • 1 כפית מלח

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

  • 1+1/3 כוסות (320 מ"ל) מים פושרים

  • למלית:

  • 1 חציל בינוני קלוי וקלוף

  • ​​1​ חבילה (500 גר') גבינת כנען תנובה

  • 1 גביע​ (​250 גרם) קוטג' 9% תנובה

  • 1 חבילה (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן

  • 2 שיני שום כתושות

  • 3 כפות שמן זית

  • 5 כפות עלי בזיליקום קצוצים

  • 1 כפית מלח

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

  • *

    (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש במלית ב-500 גרם פרוסות צהובה טבעונית של אלטנרטיב ובגביע ממרח סויה בטעם טבעי/ מתובל תנובה אלטרנטיב)

גודל תבנית:

תבנית בקוטר 26/28

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

הוראות הכנה:

01 .

שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-6 דקות עד לקבלת בצק גמיש. 

הפעלת טיימר ( 6:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

02 .

מתפיחים בקערה משומנת ומכוסה כשעה. 

הפעלת טיימר ( 60:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

03 .

לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-5-4 חלקים, ומרדדים כל חלק לרצועה ארוכה ברוחב של 10 ס”מ. 

04 .

מורחים את המלית על כל רצועה ומקפלים אותה לאורכה לשניים, כך שמתקבלת רצועה ארוכה ברוחב של 5 ס”מ והמלית מציצה ממנה. 

05 .

מגלגלים את הרצועה הראשונה לשבלול, כך שהמלית נראית כלפי מעלה, ומניחים במרכז תבנית עגולה. מלפפים את הרצועה השנייה סביב השבלול שבמרכז וחוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות, עד שבסיום מתקבל מאפה דמוי שבלול גדול והמלית נראית בין שכבות הבצק. 

06 .

מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 25 דקות.  לגרסה טבעונית מברישים בכף סילאן עם מעט שמן זית.

הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

07 .

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות. 

הפעלת טיימר ( 35:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

אהבתם?

שתפו עם חברים

אנחנו מאמינים
בהכנות מראש!

ידעת שניתן לייצר כאן רשימה של כל מה שבא לך להכין לחג?
פשוט ללחוץ על הפלוס שמופיע לצד כל מתכון ואנחנו נדאג לשלוח לך את הקישור הייחודי שלך לאזור המתכונים שלך

שניונת!
כבר אספת מתכונים לאזור המתכונים האישי שלך, אנחנו יכולים לייצר לך קישור יחודי למייל רק שלך עם כל המתכונים לארוחת החג המושלמת שלך...

בטח! קחו אותי לשם

איזה כייף שחזרת!
הוספת עוד מתכונים? לא לשכוח לשלוח לעצמך פעם נוספת את הקישור האישי למייל באזור "המתכונים שלי" בכדי שנוכל לעדכן את אזור המתכונים שלך עם כל התוספות

Top