צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
קיפולי בלינצ’ס גבינות מלוח
קיפולי בלינצ’ס גבינות מלוח
קיפולי בלינצ’ס גבינות מלוח
קיפולי בלינצ’ס גבינות מלוח
בלינצ’ס דק ופריך בצורת שק קטן ממולא בגבינות ופטריות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 10 יחידות
-
להרכבה: 12-10 שיפודים דקים מאוד
-
לבלינצ'ס:
-
1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח לבן
-
1 כפית שטוחה של מלח
-
2 ורבע כוסות (540 מ"ל) חלב תנובה
-
20 גרם חמאת תנובה מומסת
-
למלית:
-
1/2 כוס פטריות טריות קצוצות דק
-
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
-
1 כף שמן זית
-
4 כפות פירורי לחם
-
1 כפית שטוחה מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חבילה (220 גרם) פתיתי פטה כבשים 20% פיראוס
-
1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
-
1 חבילה (250 גרם) גבינת חרמון 16% פיראוס
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
טורפים את מרכיבי הבלינצ’ס בקערה גדולה עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים – אפשר במטרפה אבל מומלץ במיקסר יד.
02 .
מחממים מחבת נון סטיק בקוטר של 26/24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.
03 .
יוצקים חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומנענעים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט בכל המחבת לבלינצ’ס דק מאוד.
04 .
מחכים 3-2 דקות עד שפני הבלינצ’ס מתקשים והקצוות זהובים מעט ומעבירים לצלחת – לא הופכים לצד השני.
הפעלת טיימר ( 3:00 דק׳)
05 .
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
06 .
מצננים את הבלינצ’ס.
07 .
מטגנים את הפטריות והבצל הירוק בכף שמן כ-4 דקות ומסננים מנוזלים.
הפעלת טיימר ( 4:00 דק׳)
08 .
מערבבים בקערה את הפטריות עם מרכיבי המלית ומניחים במרכז כל בלינצ’ס 2 כפות גדושות.
09 .
מצמידים את שני קצוות הבלינצ’ס ומשחילים בזהירות שיפוד דק בצורת קיפולים עד שנוצר “שק”.
10 .
מעמידים את הבלינצ’ס על נייר אפייה, באופן שהשיפוד למעלה מחזיק את השק.
11 .
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד ששק הבלינצ’ס הופך קשיח מעט וקריספי.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)