צילום: וידאו: רוסקו רז, סטילס: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: תומר אומנסקי וישראל אהרוני
#תומר אומנסקי וישראל אהרוני
מאפה גלילות חצילים
מאפה גלילות חצילים
מאפה גלילות חצילים
מאפה גלילות חצילים
מאפה מבצק שמרים עם גלילות חצילים במילוי גבינות עם רוטב עגבניות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
120 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 12 מאפים גדולים
-
לבצק השמרים:
-
1 ק"ג קמח
-
50 גרם שמרים טריים
-
50 גרם סוכר (רבע כוס)
-
120 מ"ל שמן זית (חצי כוס)
-
600 מ"ל חלב (2.5 כוסות)
-
20 גרם מלח
-
לגלילות החציל:
-
4 חצילים בינוניים
-
3/4 כוס שמן צמחי להברשה
-
3 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לפרוסות רחבות
-
מלח ופלפל שחור
-
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% השף הלבן
-
1 חבילה גבינה בולגרית 24% פיראוס/פטה כבשים פיראוס
-
לרוטב העגבניות:
-
800 גרם עגבניות מרוסקות
-
2 כפות סוכר
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח
-
5-3 שיני שום כתוש
-
פלפל שחור
-
להגשה:
-
1 חבילה (200 גרם) פתיתי גאודה עמק
-
פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
שמים את כל חומרי הבצק פרט למלח בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כשמונה דקות.
הפעלת טיימר ( 8:00 דק׳)
02 .
לאחר שמונה דקות מוסיפים את המלח ולשים כשתי דקות נוספות.
הפעלת טיימר ( 2:00 דק׳)
03 .
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
04 .
פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי בינוני ומניחים על נייר אפייה.
05 .
מברישים בשמן ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות טורבו. חשוב לא לייבש אותם, כדי שיהיה קל לגלגל אחר כך.
06 .
פורסים את הפלפלים לפרוסות רחבות, מערבבים עם שמן, מלח ופלפל ואופים כעשרים דקות בחום של 180 מעלות, עד לריכוך.
07 .
מבשלים בסיר את כל חומרי הרוטב תוך כדי ערבוב עד לצמצום.
08 .
פורסים את הגבינה הבולגרית ל”אצבעות”.
09 .
מניחים על משטח פרוסת חציל, מורחים על הפרוסה גבינת שמנת ומניחים בקצה פלפל קלוי וגבינה בולגרית. מניחים מעל פלפלים ופרוסת בולגרית ומגלגלים לגלילה.
10 .
מחלקים את בצק השמרים ל-12 חתיכות במשקל 140 גרם ומשטחים לעיגול בעובי של 1 ס”מ. מברישים את קצות הבצק בביצה.
11 .
מעל כל עיגול בצק מניחים כף גדושה של רוטב העגבניות ומעל 2 גלילות חציל. מפזרים מעל מעט פתיתי גאודה.
12 .
מתפיחים את המאפה כ-30-20 דקות ואופים ב-180 מעלות טורבו כ-25-20 דקות.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
13 .
לאחר האפייה מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים.