צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
בורקס גבינות קטוגני
בורקס גבינות קטוגני
בורקס גבינות קטוגני
בורקס גבינות קטוגני
בורקס דל פחמימה, ללא גלוטן וקטוגני, עם בצק על בסיס גבינות ושקדים במילוי גבינות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 12 יחידות
-
לבצק:
-
1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
-
2 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים מולבנים)
-
2 כפות גבינת נפוליאון תנובה 25% בטעם טבעי
-
1 ביצה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית מלח
-
למלית:
-
150 גרם גבינת כנען תנובה
-
100 גרם פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
-
1 כפית מלח
-
2 כפות שקדים טחונים
-
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק מאוד
-
1/2 כפית פלפל שחור
-
1 חלבון של ביצה (שומרים את החלמון בצד)
-
לציפוי:
-
1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית
-
מלח גס, שומשום, קצח
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
שמים את פתיתי המוצרלה ואת גבינת הנפוליאון בקערה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שמתקבל מרקם רך מאוד.
02 .
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה או לשים ביד לשלב הבא:
03 .
מוסיפים לגבינת המוצרלה והשמנת את קמח השקדים, אבקת האפייה והמלח ולשים עד לקבלת בצק.
04 .
מוסיפים את הביצה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק דביק.
05 .
06 .
לאחר 20 דקות מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
07 .
מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה משומנים מעט ומרדדים עד לקבלת בצק דק מאוד ככל האפשר.
08 .
מחלקים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה.
09 .
את השאריות מניחים בצד ואז מכדררים שוב לכדור בצק ושוב מרדדים.
10 .
מערבבים בקערה את מרכיבי המלית ומניחים כפית מלית במרכז כל ריבוע.
11 .
מקפלים למשולש ומהדקים היטב בעזרת האצבעות ורק אחר כך מהדקים במזלג.
12 .
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
13 .
מצפים בחלמון טרוף עם כף שמן זית ובוזקים מלח, שומשום וקצח.
14 .
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות או עד קבלת צבע זהוב.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
15 .
*הערה: לאחר 15 דקות יש לבדוק אם המאפה זהוב מספיק, כי זה משתנה מתנור לתנור.