צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
סלט בטטה,
קינואה ובולגרית
סלט בטטה, קינואה ובולגרית
סלט בטטה,
קינואה ובולגרית
סלט בטטה, קינואה ובולגרית
סלט עשיר שכולם אוהבים עם קינואה, בטטה צלויה גבינות אגוזים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- קערת סלט
-
1 כוס קינואה חומה לאחר בישול במים
-
1 קוביית בולגרית 24% פיראוס (לגרסה טבעונית אפשר לגרר 250 גר' טופו בטעם טבעי תנובה אלטרנטיב)
-
1 בטטה ארוכה בקוטר לא גדול חתוכה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ עם הקליפה
-
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
-
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ דק
-
1 כוס חצאי ענבים ירוקים
-
1/2 כוס פקאן קלוי שבור גס
-
לרוטב:
-
1/2 כף סילאן
-
4 כפות שמן זית
-
מיץ מלימון שלם
-
1 כפית קליפת לימון מגוררת
-
1/2 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית שום גבישי
גודל תבנית:
קערת סלט
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
פורסים את פרוסות הבטטה ומברישים בשמן זית. אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמה.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
02 .
מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
03 .
מערבבים את הרוטב עם שאר מרכיבי הסלט מלבד הבטטה והבולגרית.
04 .
מסדרים את פרוסות הבטטה בצלחת הגשה בין מרכיבי הסלט ומפזרים על הכול חתיכות גסות של גבינה בולגרית.