צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: עדי קלינגהופר & אסי וירדנה ישראלוף
#עדי קלינגהופר, אסי וירדנה ישראלוף
קלחי תירס ופרמזן על סלט עגבניות ופטה
קלחי תירס ופרמזן על סלט עגבניות ופטה
קלחי תירס ופרמזן על סלט עגבניות ופטה
קלחי תירס ופרמזן על סלט עגבניות ופטה
סלטון של עגבניות שרי וגבינת פטה מפוררת. על הסלטון מניחים את קלחי התירס באופן חופשי זה על זה. לסיום בוזקים פרמזן מגורד בנדיבות ומעט פטרוזיליה קצוצה.
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
70 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- מגש
-
לתירס:
-
4 קלחי תירס
-
5 כפות שמן זית
-
1 כפית צ'ילי יבש
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח
-
1 חבילה (100 גרם) פתיתי גבע פרמזן השף הלבן
-
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
-
לסלט העגבניות:
-
300 גרם עגבניות שרי אדומות
-
מיץ מלימון שלם
-
1/4 כוס שמן זית
-
מלח
-
פלפל שחור
-
100 גרם פטה כבשים 20% פיראוס
-
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
לתירס:
01 .
מחממים תנור ל- 180 מעלות בתוכנית טורבו.
02 .
פורסים את קלחי התירס לרבעים לאורכם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
03 .
מערבבים בקערה את כל התבלינים – שמן זית, צ‘ילי גרוס, אבקת שום, פפריקה ומלח.
04 .
מצפים את התירס בתבלינים בנדיבות.
05 .
06 .
מייד לאחר האפייה מברישים שוב בתערובת התבלינים.
07 .
מפזרים פרמזן בנדיבות ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
לסלט העגבניות:
01 .
חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה עם כל התבלינים – לימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה.
02 .
מערבבים היטב.
03 .
שמים את סלט העגבניות בצלחת הגשה ומפוררים עליו את גבינת הפטה.
04 .
מניחים את קלחי התירס על סלט העגבניות, מפזרים עוד מעט פרמזן ופטרוזיליה ומגישים.