צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
סלט קיסר בקעריות תפו”א פריכות וגבינות
סלט קיסר בקעריות תפו”א פריכות וגבינות
סלט קיסר בקעריות תפו”א פריכות וגבינות
סלט קיסר בקעריות תפו”א פריכות וגבינות
סלט קיסר בהגשה אישית בו הקערה גם אכילה
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 6 יחידות
-
3 תפוחי אדמה גדולים
-
צרור חסה ירוקה חתוכה גס – מומלץ לבבות חסה
-
1 חבילת פתיתי פטה כבשים 20% פיראוס
-
120 גרם חמאת תנובה מומסת
-
לרוטב הקיסר:
-
2 פילטים של אנשובי
-
1 כף חרדל דיז'ון חלק
-
1 שן שום
-
מיץ מלימון שלם
-
1/2 כפית מלח
-
1 כף מיונז
-
50 גרם פתיתי גבע פרמזן השף הלבן
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמן זית
גודל תבנית:
תבנית תנור
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מניחים את תפוחי האדמה בקליפתם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות, או עד שהם מתרככים.
הפעלת טיימר ( 30:00 דק׳)
02 .
מצננים מעט כל תפוח אדמה וחוצים אותו לשניים, מרוקנים בזהירות את הליבה ומניחים את החצאים המרוקנים בתבנית אפייה. מברישים היטב בחמאה. קוצצים גס את תוכן תפוחי האדמה שרוקנו ומערבבים עם חמאה. מפזרים על נייר האפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמה. מצננים.
03 .
טוחנים את מרכיבי הרוטב.
04 .
מערבבים בקערה את החסה החתוכה עם חתיכות תפוח האדמה וממלאים את חצאי התפו”א.
05 .
יוצקים רוטב ומפזרים פתיתי פטה.