צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: שחר ואורן & ירדנה ארזי
#שחר, אורן וירדנה ארזי
סלט צבעוני של פסטה וחלומי ברוטב יוגורט
סלט צבעוני של פסטה וחלומי ברוטב יוגורט
סלט צבעוני של פסטה וחלומי ברוטב יוגורט
סלט צבעוני של פסטה וחלומי ברוטב יוגורט
סלט פסטה לשולחן חג השבועות, פסטה שעטופה ביוגורט בטעמים שנספגים לתוכה כל הלילה ועגבניות צבעוניות. מנה שכל האורחים יבקשו מכם את המתכון.
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 8 מנות
-
1 חבילת פסטה פוזילי 500 גרם
-
4 גביעי יוגורט (800 גרם) 1.5% תנובה
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית פיראוס 5% שומן
-
1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי פיראוס 30%
-
1 כוס זיתים שחורים פרוסים
-
3 כפות עלי אורגנו טרי קצוצים (אפשר גם אורגנו יבש)
-
כ-30 עגבניות שרי בצבעים
-
1/3 כוס שמן זית
-
כף מלח ים אטלנטי גס
-
1.5 כפיות שום גבישי
-
1.5 כפיות צ׳ילי גרוס
-
עלי בזיליקום לקישוט (אופציונאלי)
גודל תבנית:
קערת סלט
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם יוגורט, מלח דק, בולגרית מפוררת לפירורים, שום גבישי, צ‘ילי גרוס וזיתים שחורים.
02 .
מכסים ומצננים לילה במקרר עד שהיוגורט נספג והטעמים נספגים לתוך הפסטה.
03 .
פורסים את עגבניות השרי לרבעים.
04 .
פורסים את החלומי לשני ריבועים שווים וצורבים במחבת פסים, מצננים מעט וחותכים לקוביות.
05 .
מוסיפים לפסטה המתובלת שמן זית, עגבניות שחתכנו, אורגנו קצוץ, מלח גס ומערבבים היטב.
06 .
מגישים בקערת סלט יפה ואם רוצים מקשטים בעלי בזיליקום.
מתכונים נוספים שישדרגו את שולחן החג שלך
40 דקות
סלט עלים ואגסים עם סיגר טריו וכנען אפוי
20 דקות
סלט רוקט עם שומר, ויניגרט תפוזים ופרמזן
60 דקות
פחזניות קרמבל פטנט במילוי קרם נפוליאון
180 דקות
ברולה גבינות מלוח
40 דקות
חיתוכיות שמנת פריכות עם טופי ארל גריי
60 דקות
פשטידת בצלים מקורמלים טבעונית