צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: רון יוחננוב & נעם חורב
#רון יוחננוב ונעם חורב
סלט יווני מוגש
בקערת טורטיה
סלט יווני מוגש בקערת טורטיה
סלט יווני מוגש
בקערת טורטיה
סלט יווני מוגש בקערת טורטיה
בחג הזה, כמו בכל חג, כולנו נכין סלט יווני. אז הפעם החלטתי לשדרג את הסלט בטוויסט של פריכות ועיצוב שקוצר מחמאות. סלט יווני מוגש בקעריות טורטייה. מילה שלי, אתם הולכים להגניב אותם!
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
25 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 12 קעריות
-
12 טורטיות קטנות
-
20 גרם חמאת תנובה מומסת
-
תערובת עשבי תיבול (כפית שום גבישי + כפית רוזמרין/תימין קצוצים דק)
-
200 גרם גבינת פטה יוונית 20% של פיראוס תנובה
-
חסה לאליק
-
3 מלפפונים (לא חובה לקלף) חתוכים לטבעות
-
3 עגבניות מגי חתוכות לרבעים או 15 עגבניות שרי חצויות
-
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
-
1 פלפל ירוק (לא חובה)
-
1 פלפל אדום (לא חובה)
-
חופן זיתים שחורים מגולענים
-
לתיבול:
-
2 כפות שמן זית איכותי
-
מיץ מ-1/2 לימון
-
מעט אורגנו מיובש או 1/2 כפית כמון טרי טחון
-
מלח / פלפל שחור
גודל תבנית:
12 קעריות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מחממים תנור ל-200 מעלות.
02 .
מברישים את הטורטיות בחמאה ובוזקים את התבלינים.
03 .
מניחים את הטורטיות בתבנית שקעים ומועכים אותן בעזרת כוס.
04 .
אופים כ-15 דקות או עד שהטורטיות זהובות ופריכות.
הפעלת טיימר ( 15:00 דק׳)
05 .
מעבירים לצינון.
הכנת הסלט:
01 .
שוטפים את הירקות היטב, חותכים ומעבירים לקערה.
02 .
מוסיפים את התיבול ומערבבים.
03 .
סמוך להגשה יוצקים את הסלט לתוך קעריות הטורטייה.
04 .
בוזקים גבינה מפוררת ומגישים.