צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
סלט גבינות בציפוי פריך
סלט גבינות בציפוי פריך
סלט גבינות בציפוי פריך
סלט גבינות בציפוי פריך
סלט שוק עמוס בירקות רעננים ושלל גבינות מטוגנות בציפוי קראנצ’י
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
30 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 6-4 מנות
-
1 חבילת חלומי פיראוס (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בטופו תנובה אלטרנטיב)
-
1/2 קוביית פטה כבשים 20% פיראוס (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בטופו תנובה אלטרנטיב)
-
100 גרם גבינת איבריקו COLLECTION של תנובה (אפשר לוותר בגרסה הטבעונית)
-
חסה לליק/רגילה חתוכה גס
-
1/2 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
-
3 עגבניות מגי חתוכות לרבעים/6 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים
-
2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
-
4 צנוניות חתוכות לרבעים
-
שמן קנולה לטיגון הגבינות (או הטופו)
-
לתערובת ציפוי הגבינות:
-
2 ביצים טרופות (לגרסה הטבעונית לטבול ב1/2 כוס משקה שיבולת שועל תנובה אלטרנטיב)
-
1 כוס קמח לבן
-
2 כוסות פירורי לחם זהובים
-
לרוטב הוויניגרט:
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות חומץ בהיר מכל סוג
-
1/2 כפית שום גבישי
-
1 כפית חרדל חלק
-
1/2 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כף סילאן
גודל תבנית:
קערת סלט
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הוויניגרט לרוטב חלק.
02 .
חותכים את החלומי וגבינת הפטה לקוביות או למלבנים.
03 .
מקמחים את הגבינות, טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם ומקפיאים ל-20 דקות.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
04 .
לפני ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, יוצקים את הרוטב, מטגנים את הגבינות בשמן חצי עמוק ומניחים על הסלט.
05 .
יוצרים פרוסות דקות מהאיבריקו בעזרת קולפן ומפזרים על הכול.