צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: תומר אומנסקי וישראל אהרוני
#תומר אומנסקי וישראל אהרוני
סלט עלים ואגסים
עם סיגר טריו
וכנען אפוי
סלט עלים ואגסים עם
סיגר טריו וכנען אפוי
סלט עלים ואגסים
עם סיגר טריו
וכנען אפוי
סלט עלים ואגסים עם
סיגר טריו וכנען אפוי
סלט עלים רענן בוויניגרט מתוק עם אגסים וסיגר גבינות אפוי עם מריחה של לאבנה בקרקעית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
40 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- קערת סלט
-
סלט עלים:
-
תערובת של עלים (חסה, רוקט, סלנובה, בייבי וכו')
-
אגסים
-
גזרים צבעוניים
-
לוויניגרט חרדל ודבש:
-
3 כפות דבש
-
1 כף חרדל
-
1/4 כוס שמן זית
-
מיץ מ-2 לימונים
-
2 שיני שום
-
מלח ופלפל שחור
-
לסיגר במילוי גבינות:
-
500 גרם דפי פילו קפואים מופשרים
-
200 גרם חמאת תנובה מומסת
-
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
-
1 חבילה (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
-
1.5 כפיות מלח
-
2 שיני שום
-
1 ביצה L
-
1 כפית גדושה אורגנו יבש
-
2 כפות קמח
-
ביצה ושומשום לקישוט
-
להגשה:
-
לאבנה אסלית 9% פיראוס
גודל תבנית:
קערת סלט
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומעבירים לשקית זילוף.
02 .
מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים את כולו בחמאה מומסת.
03 .
מזלפים מלית לכל אורכו של העלה.
04 .
מקפלים פנימה את שולי העלה ומגלגלים לצורת סיגר ארוך.
05 .
מטגנים בשמן צמחי או מברישים את הסיגר בביצה, מפזרים שומשום ואופים ב–180 מעלות טורבו כ-25-20 דקות עד הזהבה.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
06 .
מערבבים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון או בקערה בעזרת מטרפה.
הרכבת הסלט:
01 .
מערבבים את כל העלים בקערה רחבה, קולפים רצועות של גזר באמצעות קולפן ומוסיפים פרוסות אגסים. מערבבים היטב עם הרוטב.
02 .
בצלחת הגשה גדולה ומרשימה מניחים שכבה דקה של לאבנה, מעליה מניחים את הסלט ובאלכסון סיגר גבינות אחד.