צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
סלט גבינות בציפוי פריך
סלט גבינות בציפוי פריך
סלט גבינות בציפוי פריך
סלט גבינות בציפוי פריך
סלט שוק עמוס בירקות רעננים ושלל גבינות מטוגנות בציפוי קראנצ’י
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
30 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 6-4 מנות
-
1 חבילה (200 גרם) חלומי פיראוס (אפשר להחליף בטופו תנובה אלטרנטיב)
-
1/2 חבילה (125 גרם) פטה כבשים 20% פיראוס (אפשר להחליף בטופו תנובה אלטרנטיב)
-
10 עלי חסה חתוכים גס
-
1/2 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
-
3 עגבניות תמר חתוכות לרבעים/6 עגבניות שרי תמר חצויות
-
2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
-
4 צנוניות חתוכות לרבעים
-
שמן קנולה לטיגון הגבינות (או הטופו)
-
לתערובת ציפוי הגבינות:
-
2 ביצים טרופות
-
1 כוס קמח לבן
-
2 כוסות פירורי לחם זהובים
-
לרוטב הוויניגרט:
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות חומץ בהיר מכל סוג
-
1/2 כפית שום גבישי
-
1 כפית חרדל חלק
-
1/2 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כף סילאן
גודל תבנית:
קערת סלט
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הוויניגרט לרוטב חלק.
02 .
חותכים את החלומי וגבינת הפטה לקוביות או למלבנים.
03 .
מקמחים את הגבינות, טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם ומקפיאים ל-20 דקות.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
04 .
לפני ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, יוצקים את הרוטב, מטגנים את הגבינות בשמן חצי עמוק ומניחים על הסלט.