צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: רחלי קרוט & מאיה ורטהיימר
#רחלי קרוט ומאיה ורטהיימר
עוגת בלינצ’ס במילוי קרם מסקרפונה, רוטב שוקולד לבן ובייגלה מלוח
עוגת בלינצ’ס במילוי קרם מסקרפונה,
רוטב שוקולד לבן ובייגלה מלוח
עוגת בלינצ’ס במילוי קרם מסקרפונה, רוטב שוקולד לבן ובייגלה מלוח
עוגת בלינצ’ס במילוי קרם מסקרפונה,
רוטב שוקולד לבן ובייגלה מלוח
עוגת בלינצ’ס במילוי קרם גבינה וניל עם רוטב שוקולד לבן ובייגלה מלוח. העוגה שתקצור מחמאות מכולם – עוגת בלינצ‘ס עם שכבות–שכבות של קרם וניל, בלינצ’ס זהובים ורוטב שוקולד לבן משובץ בבייגלה מלוח קראנצ‘י
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה מ-15 בלינצ'ס
-
2 ביצים L
-
2 כפות סוכר
-
1 כף שמן
-
1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה
-
½ כוס (120 מ"ל) מים
-
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
-
למילוי:
-
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
-
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
-
3/4 כוס חלב
-
1/3 כוס אבקת סוכר
-
1 כף משחת וניל, או תוכן של 2 מקלות וניל
-
לציפוי:
-
100 גרם שוקולד לבן או בלונדי
-
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
-
3/4 כוס בייגלה שטוחים עם מלח
גודל תבנית:
מחבת בקוטר 20 ס"מ
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
להכנת הבלינצ'ס:
01 .
שמים ביצים, סוכר, שמן, חלב ו-1/2 כוס מים בקערה בינונית וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח וטורפים עד שהקמח נטמע בתערובת.
02 .
מחממים מחבת בקוטר 20 ס“מ ומשמנים במעט שמן או חמאה.
03 .
מוזגים מהבלילה של הבלינצ‘ס כמות של מצקת למחבת ומזיזים אותה בצורה סיבובית עד שהבלילה מכסה את כל התחתית. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה עדינה.
04 .
ממשיכים לטגן את כל הבלילה באותו האופן. אחרי זמן מה, כשרואים שהבלילה כבר סמיכה מעט, מוסיפים עוד קצת מים כדי לדלל אותה, אחרת הבלינצ‘ס יהיו עבים מדי.
להכנת המילוי:
01 .
שמים את כל מרכיבי המילוי במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות נמוכה–בינונית עד שמתקבל קרם יציב למדי.
02 .
מניחים בלינצ‘ס אחד בצלחת הגשה ומורחים עליו שכבה דקה של קרם גבינה וניל. מניחים עוד בלינצ‘ס ושוב מורחים שכבה דקה של קרם וניל. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלינצ‘ס והקרם.
03 .
מסיימים בבלינצ‘ס בשכבה העליונה ומכניסים למקרר עד שהרוטב מוכן. שמים בקערה קטנה את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרו עד לקבלת רוטב חלק.
04 .
שוברים את הבייגלה לשברים (צ‘אנקים) קטנים ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב.
05 .
שופכים את הרוטב על העוגה, במרכזה, ומחכים לראות את טפטופי השוקולד בצדדים. שומרים במקרר עד להגשה.