תמונה לוגו  קישור לאתר תנובה מבשלים שבוועת ביחד
תמונת לוגו תנובה מבשלים שבועות ביחד

חוברת המתכונים שלך בדרך!

אנחנו נייצר לך קישור אישי, כדי שיהיה לך קל לחזור למתכוני החג שלך ולהתחיל בבישולים

שדות המסומנים ב- * הם שדות חובה

שם מלא* שם מלא בבקשה
נייד נייד בבקשה

תודה!

החוברת תגיע ממש עוד רגע לתיבת המייל שלך.
בינתיים, שיהיה לך חג שמח ונעים.

קובה דוארה כורדי (קובה חלבי) ברוטב גבינה ויוגורט חמצמץ

צילום: נמרוד סאונדרס | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אפרת ליכטנשטט & עינב בובליל

#אפרת ליכטנשטט ועינב בובליל

קובה חלבי

קובה חלבי

את הקובה הזה טעמתי בפעם הראשונה בסיור אוכל במושב ליד ירושלים ופשוט התאהבתי. מעולם לא טעמתי כמוהו וידעתי שאני חייבת לשחזר אותו בהקדם. אז קראתי מתכונים, נכנסתי למטבח לסדרת ניסוייםוהתוצאה לפניכםקובה חלבי, עדין ומיוחד כמו שמעולם לא טעמתם (אלא אם כן יש לכם סבתא כורדית)

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

חלבי

סוג מתכון

60 דקות

זמן הכנה

קל

רמת מיומנות

לרכישת המצרכים

המרכיבים ל- 30 כדורים

  • לקובה:

  • 3 כוסות גרישה (חיטה טחונה)

  • 1.5 כוסות סולת רגילה

  • 1 כפית מלח

  • ¼ כוס שמן

  • למילוי:

  • 100 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 1 ס״מ

  • למרק:

  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה

  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן

  • 50 גרם חמאת תנובה

  • 3/4 כוס חיטה

  • חופן עלי בזיליקום קצוצים גס

  • חופן עלי זעתר

  • קורט אגוז מוסקט

  • 2 כוסות מים

  • 1.5 כפיות מלח

  • 3 שיני שום כתושות

  • ½ כפית קינמון

גודל תבנית:

סיר מרק

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

הוראות הכנה:

01 .

מבשלים את הגרישה בשפע מים כארבעים דקות, עד שהיא רכה. 

הפעלת טיימר ( 40:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

02 .

שוטפים את הגרישה היטב במסננת.

03 .

שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק ולשים לבצק אחיד ומעט דביק. מכסים ומקררים 30 דקות. 

הפעלת טיימר ( 30:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

04 .

חותכים את החמאה לקוביות. 

05 .

יוצרים מהבצק כדורים במשקל 40 גרם.

06 .

עושים גומה בכל כדור, שמים קוביית חמאה ומגלגלים לכדור מהודק. מצננים במקרר בזמן שמכינים את המרק. 

07 .

שמים את כל מרכיבי המרק בסיר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים בזיליקום וזעתר.

08 .

אחרי שהתערובת רותחת מוסיפים את כדורי הקובה מהמקרר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 5 דקות. 

הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

אהבתם?

שתפו עם חברים

אנחנו מאמינים
בהכנות מראש!

ידעת שניתן לייצר כאן רשימה של כל מה שבא לך להכין לחג?
פשוט ללחוץ על הפלוס שמופיע לצד כל מתכון ואנחנו נדאג לשלוח לך את הקישור הייחודי שלך לאזור המתכונים שלך

שניונת!
כבר אספת מתכונים לאזור המתכונים האישי שלך, אנחנו יכולים לייצר לך קישור יחודי למייל רק שלך עם כל המתכונים לארוחת החג המושלמת שלך...

בטח! קחו אותי לשם

איזה כייף שחזרת!
הוספת עוד מתכונים? לא לשכוח לשלוח לעצמך פעם נוספת את הקישור האישי למייל באזור "המתכונים שלי" בכדי שנוכל לעדכן את אזור המתכונים שלך עם כל התוספות

Top