צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
בריוש גבינות מלוח
בריוש גבינות מלוח
בריוש גבינות מלוח
בריוש גבינות מלוח
בצק עשיר בטעמים חמאתיים ופתיתי מוצרלה עם תוספת מיוחדת לבצק שהופכת את הלחמניות לרכות כעננים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
110 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 6 יחידות
-
2 כפות שמרים יבשים
-
30 גרם סוכר
-
1 כף גדושה מלח
-
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב תנובה פושר (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בחצי כוס משקה שיבולת שועל תנובה אלטרנטיב)
-
3 ביצים M בטמפ' החדר (כתחליף לביצים אפשר להשתמש ב-1/2 כוס משקה שיבולת שועל במקום 1/4 כוס)
-
100 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% (אפשר להחליף בממרח סויה תנובה אלטרנטיב).
-
3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
-
150 גרם חמאת תנובה (אפשר להחליף בשמן זית)
-
1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן (אפשר להחליף בפתיתי צהובה טבעונית)
-
לציפוי:
-
חלמון טרוף עם כף חלב תנובה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בסילאן מהול במים)
-
50 גרם חמאת תנובה מומסת להברשה לאחר האפייה (אפשר להחליף בשמן זית)
גודל תבנית:
תבנית מלבנית
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, החלב והביצים בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים היטב כ-5 דקות ומוסיפים מלח וחמאה בהדרגה עד להטמעת החמאה בבצק (לישה של 6 דקות נוספות).
הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)
02 .
מעבירים לקערה מכוסה להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח, או לחלופין בקערה מכוסה לילה במקרר.
03 .
מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, מכדררים לכדורים ומניחים בתבנית מלבנית.
04 .
מצפים בחלמון טרוף ומפזרים מחצית משקית פתיתי המוצרלה.
05 .
מתפיחים כ-25 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40-30 דקות.
הפעלת טיימר ( 30:00 דק׳)
06 .
לאחר האפייה מברישים את הבריוש החם בחמאה ומפזרים פתיתי מוצרלה.