צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
גראטן צ’יפס פריך
גראטן צ’יפס פריך
גראטן צ’יפס פריך
גראטן צ’יפס פריך
תפוחי אדמה צלויים מסודרים בשכבות עם שמנת וגבינות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית אחת
-
1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בצהובה טבעונית תנובה אלטרנטיב קצוצה)
-
40 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנטנות (אפשר להחליף בשמן קוקוס)
-
5 תפוחי אדמה בינוניים לא קלופים פרוסים לפרוסות דקות לרוחב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% השף הלבן (אפשר להחליף בנוזל קוקוס)
-
1 כף עלי רוזמרין טריים
-
1/2 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גודל תבנית:
תבנית מלבנית או עגולה
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים בקערה פרוסות תפו“א עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
02 .
מסדרים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
03 .
מערבבים בקערה נפרדת רוזמרין, שמנת לבישול ופתיתי טריו.
04 .
מסדרים בתבנית שכבת תפו“א ויוצקים ממסת הגבינות. חוזרים על הפעולה ומקשטים בכמה עלי רוזמרין.
05 .
מפזרים על המאפה קוביות קטנות של חמאה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהמאפה משחים.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)