צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
ברולה גבינות מלוח
ברולה גבינות מלוח
ברולה גבינות מלוח
ברולה גבינות מלוח
ברולה גבינות עשיר בטעמים מלוחים ומתוקים שמתחברים יחד לביס מושלם
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
180 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- 8-6 מנות
-
2 מכלים (500 גרם) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
-
1 וחצי כוסות (360 מ"ל) חלב תנובה
-
1 כף סוכר
-
1 כף שטוחה מלח
-
1 כף אבקת בצל/שבבי בצל טחונים
-
4 חלמונים
-
חמאת תנובה לשימון הכלים
-
להגשה:
-
1/4 כוס קשיו קלוי
-
צ'ילי גרוס
-
3 כפות אבקת סוכר
-
1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק
-
10 פטריות שמפיניון קטנות חתוכות לרבעים
-
תרסיס שמן
גודל תבנית:
כלים אישיים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מניחים את הפטריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים בתרסיס וצולים בתנור עד לייבוש בחום של 190 מעלות כ-25 דקות.
הפעלת טיימר ( 25:00 דק׳)
02 .
מרתיחים בסיר קטן שמנת, סוכר, חלב ומלח, מוסיפים את אבקת הבצל, בוחשים היטב במטרפה ומסירים מהאש.
03 .
טורפים את החלמונים בקערה נפרדת, יוצקים אל קערת החלמונים בהדרגה שליש מכמות השמנת החמה תוך כדי בחישה עד שמתקבלת בלילה חלקה, ומוסיפים אל סיר השמנת החמה (השוואת טמפרטורות).
04 .
משמנים בחמאה כלים אישיים ויוצקים את התערובת. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות עד שהתערובת מתייצבת, אך עדיין רוטטת.
הפעלת טיימר ( 30:00 דק׳)
05 .
בוזקים בעדינות מעט אבקת סוכר בכל כלי וצורבים בברנר. מניחים מעל קשיו קלוי שבור גס, רבעי פטריות, מעט צ’ילי גרוס ופתיתי גאודה.