צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
כתר גבינות ובצלים
כתר גבינות ובצלים
כתר גבינות ובצלים
כתר גבינות ובצלים
לחם עגול בקיפול מיוחד ממולא בשלושה סוגי בצלים וגבינות
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
180 דקות
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל- תבנית גדולה 28
-
לבצק:
-
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית מלח
-
3 כפות סוכר
-
1 וחצי - 2 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
-
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
-
לתערובת הבצלים:
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
-
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
-
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
-
1 כפית שטוחה של מלח
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות טפנד זיתים/זיתים קצוצים דק מאוד
-
למלית הגבינות:
-
1 חבילה (250 גרם) גבינת חרמון 16% פיראוס מפוררת/מרוסקת
-
200 גרם פתיתי טריו מיקס גבינות השף הלבן
-
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען תנובה
-
לציפוי:
-
ביצה טרופה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בכף סילאן מעורבבת עם שתי כפות שמן)
-
להברשה לאחר האפייה:
-
50 גרם חמאת תנובה מומסת עם חצי כפית שום גבישי ו-2 כפות בצל ירוק קצוץ דק (אפשר להחליף ב-5 כפות שמן זית)
*
(לגרסה טבעונית אפשר להחליף את מלית הגבינות בקופסת ממרח סויה תנובה אלטרנטיב/צהובה טבעונית)
גודל תבנית:
תבנית גדולה 28
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מערבבים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה.
02 .
יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, שמן זית וכוס וחצי של מים פושרים.
03 .
מתחילים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים לפי הצורך – הבצק אמור להיות במרקם גמיש ולא דביק.
04 .
משאירים להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד כ-40 דקות ובינתיים מכינים את תערובת הבצלים.
הפעלת טיימר ( 40:00 דק׳)
05 .
מניחים במחבת שמן זית ומוסיפים את הבצלים, המלח, הפלפל והטפנד. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצלים מזהיבים ממש, מסירים מהאש ומצננים צינון מלא.
06 .
לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח כדקה ומחלקים ל–4 או 5 חלקים לפי קוטר התבנית.
הפעלת טיימר ( 40:00 דק׳)
07 .
מערבבים את הגבינות עם תערובת הבצלים.
08 .
מרדדים כל חלק לצורת אליפסה רחבה בעובי של חצי ס”מ.
09 .
מניחים בצלים וגבינות בצד אחד של הבצק ובחציו השני יוצרים חתכים ארוכים ודקים עד החצי בעזרת גלגלת פיצה.
10 .
מגלגלים את החלק עם הגבינות לכיוון החלק עם הרצועות החתוכות ומצמידים.
11 .
מניחים חלק ראשון בתבנית קוגלהוף גדולה משומנת בחמאה או בתבנית עגולה בקוטר 28 עם קופסת שימורים ריקה במרכזה ליצירת “חור”, וחוזרים על הפעולה עם יתר החלקים עד שנוצר “כתר” עגול.
12 .
מברישים בביצה טרופה (או בשמן זית) ומתפיחים 20 דקות.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
13 .
14 .
לאחר האפייה מברישים בחמאה מומסת מתובלת.