צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
סלט בטטה,
קינואה ובולגרית
סלט בטטה, קינואה ובולגרית
סלט בטטה,
קינואה ובולגרית
סלט בטטה, קינואה ובולגרית
סלט עשיר שכולם אוהבים עם קינואה , בטטה צלויה בולגרית ואגוזים
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
60 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- קערת סלט
-
1 כוס קינואה חומה שבושלה במים
-
1 חבילה (250 גרם) בולגרית 24% פיראוס (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בטופו תנובה אלטרנטיב מגורר לפיזור)
-
1 בטטה ארוכה בקוטר לא גדול חתוכה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ עם הקליפה
-
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
-
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ דק
-
1 כוס חצאי ענבים ירוקים
-
1/2 כוס פקאן קלוי שבור גס
-
לרוטב:
-
1/2 כף סילאן
-
4 כפות שמן זית
-
מיץ מלימון שלם
-
1 כפית קליפת לימון מגוררת
-
1/2 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית שום גבישי
גודל תבנית:
קערת סלט
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
פורסים את פרוסות הבטטה ומברישים בשמן זית. אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמה.
הפעלת טיימר ( 20:00 דק׳)
02 .
מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
03 .
מערבבים את הרוטב עם שאר מרכיבי הסלט מלבד הבטטה והבולגרית.
04 .
מסדרים את פרוסות הבטטה בצלחת הגשה בין חלקי הסלט ומפזרים מעל פטה בחתיכות גסות.