תמונה לוגו  קישור לאתר תנובה מבשלים שבוועת ביחד
תמונת לוגו תנובה מבשלים שבועות ביחד

חוברת המתכונים שלך בדרך!

אנחנו נייצר לך קישור אישי, כדי שיהיה לך קל לחזור למתכוני החג שלך ולהתחיל בבישולים

שדות המסומנים ב- * הם שדות חובה

שם מלא* שם מלא בבקשה
נייד נייד בבקשה

תודה!

החוברת תגיע ממש עוד רגע לתיבת המייל שלך.
בינתיים, שיהיה לך חג שמח ונעים.

עוגת גבינה ולימון

צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי

עוגת גבינה ולימונים
של סבתא
 

עוגת גבינה ולימונים של סבתא 

עוגת הגבינה של סבתא עם קלתית פריכה, קרם נפוליאון אפוי ולימונים מקורמלים שמשתלבים בו

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

חלבי

סוג מתכון

90 דקות

זמן הכנה

קל

רמת מיומנות

לרכישת המצרכים

המרכיבים ל- עוגה בקוטר 24

  • 300 גרם ביסקוויטים

  • 140 גרם חמאת תנובה מומסת

  • 1 כפית תמצית וניל

  • למלית הגבינה:

  • 3 ביצים

  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי

  • 1 גביע (200 גרם) שמנת "של פעם"

  • 1 כף קורנפלור

  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת דק

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר

  • לציפוי מערבבים יחד:

  • 1 מכל "שמנת של פעם" (200 גרם) + 2 כפות אבקת סוכר

  • לציפוי הלימונים:

  • חצי כוס (100 גרם) סוכר + 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר

גודל תבנית:

תבנית בקוטר 24

להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ

הוראות הכנה:

01 .

מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל עד שמתקבלת תערובת  פירורית. 

02 .

מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים. 

03 .

מרפדים את התבנית ואת השוליים עד סופם בתערובת הבסקוויטים והחמאה, מהדקים ואופים 10-7 דקות. מוציאים לצינון. 

הפעלת טיימר ( 7:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

04 .

מקציפים בקערה נפרדת ביצים וסוכר כ-5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור, מיץ הלימון והלימון המגורר ומקציפים לתערובת אחידה. 

הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

05 .

מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בביסקוויטים ומעבירים לתנור אפייה. אופים שעה בחום של 150 מעלות. 

הפעלת טיימר ( 60:00 דק׳)

זה הזמן לבדוק מה יצא :)

00:00

06 .

לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה לשעה נוספת כשהתנור כבוי. 

07 .

מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר. 

08 .

להכנת קישוטי הלימונים המקורמלים – מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם חצי כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות. מניחים על נייר אפייה לצינון וייבוש. 

09 .

מצננים את פרוסות הלימון המקורמלות ומסדרים אותן על העוגה. 

אהבתם?

שתפו עם חברים

אנחנו מאמינים
בהכנות מראש!

ידעת שניתן לייצר כאן רשימה של כל מה שבא לך להכין לחג?
פשוט ללחוץ על הפלוס שמופיע לצד כל מתכון ואנחנו נדאג לשלוח לך את הקישור הייחודי שלך לאזור המתכונים שלך

שניונת!
כבר אספת מתכונים לאזור המתכונים האישי שלך, אנחנו יכולים לייצר לך קישור יחודי למייל רק שלך עם כל המתכונים לארוחת החג המושלמת שלך...

בטח! קחו אותי לשם

איזה כייף שחזרת!
הוספת עוד מתכונים? לא לשכוח לשלוח לעצמך פעם נוספת את הקישור האישי למייל באזור "המתכונים שלי" בכדי שנוכל לעדכן את אזור המתכונים שלך עם כל התוספות

Top