צילום: דניאל שכטר | סטיילינג: נעה קנריק | מתכון: אינס ינאי
עוגת גבינה ולימונים
של סבתא
עוגת גבינה ולימונים של סבתא
עוגת גבינה ולימונים
של סבתא
עוגת גבינה ולימונים של סבתא
עוגת הגבינה של סבתא עם קלתית פריכה, קרם נפוליאון אפוי ולימונים מקורמלים שמשתלבים בו
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
חלבי
סוג מתכון
90 דקות
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל- עוגה בקוטר 24
-
300 גרם ביסקוויטים
-
140 גרם חמאת תנובה מומסת
-
1 כפית תמצית וניל
-
למלית הגבינה:
-
3 ביצים
-
2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
-
1 גביע (200 גרם) שמנת "של פעם"
-
1 כף קורנפלור
-
2 כפות קליפת לימון מגוררת דק
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כוס (200 גרם) סוכר
-
לציפוי מערבבים יחד:
-
1 מכל "שמנת של פעם" (200 גרם) + 2 כפות אבקת סוכר
-
לציפוי הלימונים:
-
חצי כוס (100 גרם) סוכר + 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר
גודל תבנית:
תבנית בקוטר 24
להתייעץ עם השף הלבן בוואטסאפ
הוראות הכנה:
01 .
מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
02 .
מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים.
03 .
מרפדים את התבנית ואת השוליים עד סופם בתערובת הבסקוויטים והחמאה, מהדקים ואופים 10-7 דקות. מוציאים לצינון.
הפעלת טיימר ( 7:00 דק׳)
04 .
מקציפים בקערה נפרדת ביצים וסוכר כ-5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור, מיץ הלימון והלימון המגורר ומקציפים לתערובת אחידה.
הפעלת טיימר ( 5:00 דק׳)
05 .
מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בביסקוויטים ומעבירים לתנור אפייה. אופים שעה בחום של 150 מעלות.
הפעלת טיימר ( 60:00 דק׳)
06 .
לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה לשעה נוספת כשהתנור כבוי.
07 .
מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר.
08 .
להכנת קישוטי הלימונים המקורמלים – מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם חצי כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות. מניחים על נייר אפייה לצינון וייבוש.
09 .
מצננים את פרוסות הלימון המקורמלות ומסדרים אותן על העוגה.