מלבי שקדים עם שבבי קוקוס מקורמלים במייפל
בואו לקנח את הארוחה עם הקינוח הישראלי הנפלא בגרסה טבעונית מצליחה – מלבי על בסיס משקה שקדים עם שבבי קוקוס מקורמלים במייפל
המרכיבים ל4:
- 500 מ"ל ( 2 כוסות ) + 70 מ"ל ( רבע כוס ) משקה שקדים תנובה
- 50 גרם (3 כפות) קורנפלור
- 50 גרם (רבע כוס) סוכר
- כפית משחת וניל או תמצית וניל
- כוס שבבי קוקוס
- 2 כפות סירופ מייפל
- קורט מלח
- עלי נענע
- דובדבני אמרנה בסירופ
הוראות הכנה:
-
01.
tab-stops:list 0pt"
-
02.
ממיסים את הקורנפלור ברבע כוס
-
03.
משקה שקדים.
-
04.
tab-stops:list 0pt"
-
05.
מרתיחים את שאר המשקה בסיר קטן
-
06.
יחד עם הסוכר והוניל.
-
07.
tab-stops:list 0pt"
-
08.
כאשר המשקה רותח, מוסיפים את
-
09.
הקורנפלור המומס ומערבבים היטב.
-
10.
tab-stops:list 0pt"
-
11.
מבשלים מספר דקות עד להסמכה
-
12.
ומעבירים לכלי הגשה אישיים.
-
13.
tab-stops:list 0pt"
-
14.
מקררים לפחות 3-4 שעות במקרר עד
-
15.
שהמלבי מתקשה וקר.
-
16.
tab-stops:list 0pt"
-
17.
בינתיים מכינים את
-
18.
הקוקוס:
-
19.
מחממים תנור ל150 מעלות על מצב טורבו.
-
20.
tab-stops:list 0pt"
-
21.
מערבבים את הקוקוס עם המייפל
-
22.
והמלח. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות. מערבבים
טיימר מופעל
-
23.
פעם אחת באמצע.
-
24.
tab-stops:list 0pt"
-
25.
לאחר ששבבי הקוקוס הזהיבו,
-
26.
מערבבים פעם נוספת, מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתנור ל1-2 שעות ( לא
-
27.
חובה אבל נותן מרקם סופר קראנצ'י ).
-
28.
tab-stops:list 0pt"
-
29.
מגישים לכל סועד את המלבי, מעליו
-
30.
סירופ דובדבנים ודובדבן אחד, קוקוס מקורמל ועלי נענע.