מתכון לסופגניה ונילה קוקי קרים של רולדין
תמיד רציתם לדעת איך מכינים את הסופגניות המפורסמות של רולדין? השגנו עבורכם את המתכון! אחרי המתכון הזה, מבטיחים לכן שתהפכו למאסטרים בהכנת סופגניות
המרכיבים ל50 יחידות:
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים
- 1 שקית משפר אפייה
- 120 גרם סוכר
- 80 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 400-450 מ"ל מים קרים
- 1 כפית תמצית וניל
- 15 גרם מלח
- 30 גרם ברנדי
- 160 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 55 גרם סוכר
- 380 מ"ל חלב
- 2 חלמונים
- 35 גרם קורנפלור
- חצי תרמיל מקל וניל
- 270 גרם שוקולד לבן
- 55 גרם חמאה
- 500 גרם שוקולד לבן
- 75 מ"ל שמן
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 20 גרם פודינג וניל
- 40 גרם אבקת סוכר
- עוגיות אוריאו
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים למעט הקמח והחמאה במהירות איטית כ-3 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ 5 דק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
-
03.
מניחים במקרר את הבצק עטוף בניילון נצמד למשך שעה.
-
04.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ-40 גרם. מכדררים לכדור הדוק. מניחים על מגש עם נייר אפיה ומכסים באופן רפוי עם ניילון נצמד.
-
05.
מתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
-
06.
בינתיים מחממים שמן בסיר עד לטמפרטורה של 175 מעלות. מרימים כל סופגניה בזהירות בעזרת שפכטל והופכים לתוך השמן. מטגנים כ-2-3 דק מכל צד. מוצאים ומצננים.
-
07.
הכנת המילוי: חוצים את תרמיל הוניל לאורכו ומניחים בסיר עם השמנת, החלב ומחצית הסוכר
-
08.
בקערה טורפים היטב את שאר הסוכר, החלמונים והקורנפלור
-
09.
מביאים את החלב בסיר לרתיחה. מוזגים בהדרגה תוך כדי ערבוב לתוך החלמונים. מחזירים לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה ובעבוע. יוצקים על השוקולד וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
-
10.
מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב.
-
11.
שמים בקערה ומניחים ניילון נצמד על פני השטח למניעת קרום. שמים במקרר עד לשימוש.
-
12.
הכנת ציפוי השוקולד: ממיסים את השוקולד והשמן על בן מרי עד לקבלת מרקם חלק.
-
13.
הכנת קרם שניטילי: מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והפודינג לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב בינוני.
-
14.
הרכבת הסופגניות: בעזרת שק זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 ממלאים כל סופגניה.
-
15.
מלמעלה
-
16.
טובלים כל סופגניה בציפוי השוקולד כמעט עד לציפוי מלא. מניחים על רשת. מפזרים מעל מעט עוגיות אוריאו מפוררות. מזלפים רוזטה של קרם שנטילי מעל.
-
17.
טובלים עוגייית אוריאו שלמה בשוקולד הלבן עד למחציתה ומניחים מעל קרם השנטילי
-
18.
בתאבון!