פנה ברוטב זוקיני ושמנת
פנה ברוטב זוקיני ושמנת, פסטה טעימה שאפשר לאכול בסוכה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4-6:
- 1 חבילה פסטה פנה של ברילה (ניתן להשתמש גם בפוזילי)
- 1/4 כוס שמן זית
- 25 גרם חמאה
- 1 שן שום קצוצה
- 8 זוקיני עם קליפתם, חתוכים לפרוסות דקות (כל פרוסה יש לחתוך לשניים)
- 1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק
- מלח
- פלפל לבן
- 3 פילטים של אנשובי (רצוי אך לא הכרחי)
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1.5 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15%
- 1 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
- מלח
- פלפל לבן
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את האפונה במים רותחים.
-
02.
מטגנים את פרחי הברוקולי במעט חמאה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
03.
כעבור 3 דקות בישול מוסיפים גם את האפונה וממשיכים לבשל במך 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
טיימר מופעל
-
04.
בנפרד, ממיסים את שתי הגבינות במחבת עם מעט חמאה, מוסיפים לאט לאט ותוך כדי ערבוב את הקמח (כדי להמנע מגושים).
-
05.
מוסיפים לגבינות את החלב, מלח, פלפל ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה.
-
06.
לתבנית משומנת יוצקים שתי כפיות מתערובת הירקות ושתי כפיות מתערובת הגבינות, מעל מניחים שכבת עלי לזניה ושוב שכבה של תערובת הירקות ותערובת הגבינות, כשמעליהן מפוזרים אגוזי המלך– כך עד שיתקבלו 3 שכבות של עלי לזניה.
-
07.
מכניסים לתנור לחום מקסימאלי למשך כ- 20-25 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מהתנור, ממתינים כ-10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים