מתכון ברוסקטה איטלקית בריבת בצלים | השף הלבן

ברוסקטה איטלקית בריבת בצלים

ברוסקטה איטלקית בריבת בצלים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ברוסקטה איטלקית בריבת בצלים

המרכיבים ל6 מנות:

  • 2 לחמים איטלקיים (עם קרום פריך)
  • 200 גרם פרוסות מוצרלה "COLLECTION"
  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1 צנצנת ריבת בצלים אוליביה או ריבה מתוצרת עצמית (ראה מתכון מצורף)

הוראות הכנה:

  • 01.

     פורסים את הלחם לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מברישים את הפרוסות בשמן זית ומורחים עליהן מעט חמאה.

  • 02.

     מסדרים את הלחם בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום עליון. אופים עד קבלת גוון זהוב בהיר הצדדים. מוציאים מהתנור ומצננים.

  • 03.

     מורחים שוב את הפרוסות בחמאה ומעט שמנת חמוצה. מניחים מעל כל פרוסה כ- 1/2 כף ריבת בצל.

  • 04.

     פורסים את גבינת העיזים למטבעות דקות ומניחים 3 מטבעות על כל פרוסה.

  • 05.

     מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200-180 מעלות במצב גריל ומקרימים במשך 5 דקות עד קבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור, מסדרים בכלי הגשה ומגישים חמים.אופן הכנה לריבת בצל ביתית:

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מכינים מ- 750 גרם סוכר קרמל.

  • 07.

    מוסיפים לקרמל 5 בצלים חתוכים לקוביות ומבשלים על אש קטנה עד אידוי הנוזלים.

  • 08.

    מוסיפים קורט מלח. כמו כן, ניתן לתבל גם ביין לבן מתוק או בזנגביל או בקינמון.

הכנת? כאן מדרגים
(87)