פייקס סופה – מרק עדשים עם קרם יוגורט עיזים
מרק העדשים משתדרג פלאים כשהוא מוגש עם יוגורט עיזים בסגנון יווני
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- שמן זית
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גבעולי סלרי קצוץ
- 1 גזר קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 5 מחטי רוזמין קצוצות
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כוס עדשים שטופות
להגשה:
- יוגורט תנובה מחלב עיזים
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים בסיר בצל 2-3 דקות. מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים כ 5 דקות עד שהירקות מתרככים וצבעם מעמיק. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים חומץ ומטגנים חצי דקה עד שהוא מתאדה. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים עדשים ומטגנים כדקה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים מים עד 3 ס"מ מעל תכולת הסיר , מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ 30 דקות עד שהעדשים רכות. מגישים עם כף גדושה יוגורט וזילוף שמן זית.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים