פייקס סופה - מרק עדשים עם קרם גבינת שמנת | השף הלבן

פייקס סופה – מרק עדשים עם קרם יוגורט עיזים

מרק העדשים משתדרג פלאים כשהוא מוגש עם יוגורט עיזים בסגנון יווני

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פייקס סופה - מרק עדשים עם קרם יוגורט עיזים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • שמן זית
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ
  • 1 גזר קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 5 מחטי רוזמין קצוצות
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כוס עדשים שטופות
להגשה:
  • יוגורט תנובה מחלב עיזים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים בסיר בצל 2-3 דקות. מוסיפים סלרי וגזר ומטגנים כ 5 דקות עד שהירקות מתרככים וצבעם מעמיק. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים חומץ ומטגנים חצי דקה עד שהוא מתאדה. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים עדשים ומטגנים כדקה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים מים עד 3 ס"מ מעל תכולת הסיר , מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ 30 דקות עד שהעדשים רכות. מגישים עם כף גדושה יוגורט וזילוף שמן זית.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

קטגוריות