המרכיבים ל6 מנות:
- 4-5 תפוחי אדמה (800 גרם בערך) חתוכים לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 1-2 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 4-5 בצלים קצוצים
- 1 כרישה קצוצה
- 10 שיני שום קצוצות
- חופן פטרוזיליה קצוץ
- 200 גרם גבינת גאודה או קשקבל חתוכה לקוביות
- 350-400 גרם פטריות
- שמן זית לטיגון
- 300 גרם גרגרי תירס משומר (1 קופסא)
- 250 גרם שמנת לבישול 15% / 10% (1 קופסא)
- 8-10 כוסות מים רותחים
- 3-4 כפות אבקת מרק עוף (פרווה)
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה כורכום
- קורט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מזהיבים את הפטריות בשמן זית.
-
02.
מוסיפים את הבצלים הקצוצים והכרישה וממשיכים להזהיב. מוסיפים פלפל שחור, מלח, כורכום וקורט אגוז מוסקט ומטגנים כדקה.
-
03.
מוסיפים את השום הקצוץ, את קוביות הסלרי ושורש הפטרוזיליה, תוך כדי ערבוב.
-
04.
מוסיפים את המים ואבקת המרק, או ציר עוף אמיתי.
-
05.
אם תפוחי האדמה הם צעירים ו"חדשים", מספיק לשטוף אותם במים וסבון ואין צורך לקלף אותם. חותכים לקוביות ומוסיפים אותם בשלב זה לסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כרבע שעה עד 20 דקות, או עד שהירקות רכים.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את גרעיני התירס, את הפטרוזיליה, השמנת לבישול ואת קוביות הגבינה תוך בחישה קלה וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים עם לחמניות טריות או טוסטים. טיפים מיוחדים: במקום גרעיני תירס משומרים אפשר להשתמש בתירס טרי אך יש להרתיח אותם בנפרד למשך מספר דקות ואחר כך להוסיף למרק.