תְלוּּשוּּתי פטה, זיתים וטל העמק
מאפה שמרים נפלא, העשוי דפים־דפים שכיף לתלוש ביד. אפשר לגוון ולהוסיף למלית גם טפנד או גבינות אחרות
המרכיבים ל8:
- 4 כוסות (560 גרם) קמח
- 1 כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים מפוררים
- 2 כפות סוכר
- ½ כוס ( 120 מ"ל) חלב 3% שומן תנובה
- 4 ביצים גדולות
- 1 כפית מלח
- 100 גרם חמאת תנובה רכה
- 200 גרם גבינת פטה עזים 16% שומן "פיראוס", מפוררת
- 200 גרם גבינת טל העמק מגוררת
- ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1 כף עלי אורגנו קצוצים
- 1 כף עלי תימין מפוררים
- ½ כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
- 2 שיני שום כתושות
- פלפל שחור גרוס
- להברשה:
- 1 ביצה טרופה עם קורט מלח וקורט סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, החלב והביצים ולשים כ־ 3 דקות במהירות בינונית־נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים את המלח ולשים 3 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש כ־ 5 דקות נוספות במהירות בינונית־גבוהה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד שמתנתק מדפנות הקערה.
טיימר מופעל
-
02.
מקמחים את הידיים וקערה. מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון ומניחים במקרר במשך 8-4 שעות.
-
03.
מכינים את המלית: מערבבים את כל חומריה.
-
04.
ממלאים ואופים: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בגודל 25×50 ס"מ. מורחים את הבצק במלית. חותכים את הבצק ל־ 5 רצועות ברוחב 10 ס"מ ומניחים אותן בערימה זו על גבי זו. חותכים הערימה ל־ 5 חתיכות באורך 5 ס"מ כל אחת. משמנים את התבנית ומעמידים בה את החתיכות, כך שהצדדים החתוכים שלהן פונים כלפי מעלה ומטה. מכסים בניילון או במגבת ומתפיחים כ־ 30 דקות, עד שהבצק ממלא יפה אתהתבנית.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים מחממים את התנור ל־ 190 מעלות.
-
06.
מברישים את פני המאפה בביצה ואופים כ־ 25 דקות, עד שהוא מזהיב היטב.
טיימר מופעל