קיש ים תיכוני עם גבינת פטה וירקות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

קיש ים תיכוני עם גבינת פטה וירקות 

קבלו את המתכון של נטלי לוין לקיש משגע בסגנון ים תיכוני עשיר עם גבינת פטה, פלפלים וחצילים. מתכון חגיגי לארוחה המשפחתית שאסור לכם לוותר עליו!

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש ים תיכוני עם גבינת פטה וירקות
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 8-10:

לקלתית:
  • 1 ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון L
  • 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית:
  • 1 חציל קטן
  • 2-3 פלפלים אדומים או גמבות
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים 20% "פיראוס"
לרויאל:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן "השף הלבן"
  • 2 ביצים L
  • ½ כפית מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 20 גרם (2 כפות) קמח
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
להגשה:
  • מעט חומץ בלסמי
גודל תבנית: תבנית פאי או קיש מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבצק הפריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד ונשאר פירורי – מוסיפים מעט מים.

  • 03.

    מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים בידיים. משטחים לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

  • 04.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את התבנית. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים יישארו גבוהים.

  • 05.

    דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים עד להכנת המלית.

  • 06.

    להכנת המלית: מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 07.

    חותכים את החציל לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה.

  • 08.

    חותכים את הפלפלים לחתיכות גדולות ומסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה.

  • 09.

    מתבלים את הפלפלים והחציל בשמן זית, מלח ופלפל.

  • 10.

    קולים בתנור במשך כ-20 דקות או עד שהחצילים והפלפלים מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

  • 12.

    חותכים את הגבינה לקוביות בינוניות.

  • 13.

    להכנת הרויאל: בקערה טורפים שמנת, ביצים, מלח, פלפל, קמח וגבינת גבע או פרמזן לתערובת אחידה.

  • 14.

    להרכבת הקיש: מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 15.

    מסדרים פלפלים, חצילים וגבינת פטה בצורה חופשית על גבי הקלתית הקפואה, בצורה יפה.

  • 16.

    יוצקים את הרויאל בעדינות ובזהירות על גבי הירקות והגבינה.

  • 17.

    מעבירים בזהירות לתנור ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהקלתית מזהיבה והמלית מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 18.

    מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים עם מעט חומץ בלסמי ושמנת חמוצה.

  • 19.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(15)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.